Belföld

Külföldön fogták el a milliomos pécsi vállalkozót összevagdosó férfit

Letartóztattak egy külföldön elfogott férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy két társával tavaly nyáron kirabolt egy pécsi vállalkozót – tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a rendőrség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt nyomoz az ügyben. A főügyészség azt írta: a sértett vállalkozó gyakran fogadott a lakásában ügyfeleket, erről a budapesti gyanúsítottak tudomást szereztek és elhatározták, hogy kirabolják.

Tavaly júniusban maszkot viselő emberek rontottak a vállalkozó lakáásba. A sértettet a földre lökték, hasra fektették, majd megkötözték. Ezt követően pénzt követeltek tőle, közben ütötték, rúgták, a fülei levágásával fenyegették, majd késsel metszéseket ejtettek rajta. Az elkövetők megtalálták a vállalkozó autójának kulcsát és mintegy tízmillió forint készpénzt.

A rendőrséget a szomszéd értesítette, amikor hallotta az ordítozást és az ablakon át meglátta a maszkot viselő embereket. A támadók elmenekültek a helyszínről. A rendőrség az egyik gyanúsítottat később megtalálta, a nála lévő 8,5 millió forintot lefoglalták. Ellene tavaly decemberben emelt vádat az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt.

Időközben a vádlott egyik társát is azonosították, és nemzetközi elfogatóparancs alapján külföldön elfogták. A Pécsi Járásbíróság egy hónapra letartóztatta. Az ügy harmadik gyanúsítottját még keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik