Belföld

Állítólag a vezetőség is felszolgál a győri Rába Hotelben, mert az összes pincér felmondott

A Kisalföld információ szerint a Rába Hotel valamennyi pincére felmondott a közelmúltban, ezért nem is fogad most külsős vendégeket a szálloda földszintjén működő Belga söröző.

A lap azt írja, a szakács- és pincérhiány egyrészt onnan ered, hogy a határ túloldalán alaphangon dupla pénzt kapnak a dolgozó.

Egy bennfentes arról meszélt, nincs most a la carte, a hotel vendégeit ugyanakkor ki tudják szolgálni.

Ezt úgy lehet megoldani, hogy a hotel munkatársait is beosztják felszolgálni addig, amíg a szükséges létszám nem lesz meg. Hét-nyolc embert kell találni, addig viszont tényleg mindenki felszolgál, ha kell. Állítólag a vezető beosztásokban lévők is.

Bánhegyi Balázs, a Rába Hotel vezetője arról beszélt, az elmúlt néhány hónapban jelentős változások történt ek a szállodában, a fejlesztések részeként pedig új éttermi igazgató érkezik hozzájuk, akinek a feladata többek közt egy elkötelezett munkatársakból álló csapat felállítása lesz.

Mint fogalmazott, a hazánkban tapasztalható munkaerőhiány a turizmus-vendéglátás területén kifejezetten érezteti hatását, de mindezt felismerve a Danubius Hotels Group számos intézkedést vezetett be, hogy szállodái vonzó munkahellyé váljanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik