Belföld

Andy Vajnát is elérte a munkaerőhiány

Karriernapon kerestek embert a kaszinókba.

Andy Vajnát is érinti a munkaerőhiány, alig talál embert kaszinóiba – írja a Napi.hu. A kormánybiztos kaszinómogul még karriernapot is szervezett a zuglói Atlantisba.

A gazdasági portál munkatársa ellátogatott az eseményre, és azt tapasztalta, hogy nem hömpölygött tömeg, nyilván az alacsony munkanélküliségnek és annak köszönhetően, hogy a fővárosban gyakorlatilag mindenkinek van állása. Legfeljebb tizenöten vettek részt az állásbörzén, többségük huszonéves férfi. Az újságíró szóba elegyedett velük, de a kaszinó munkatársai félrehívták és közölték vele, hogy sajnos nem készültek fel újságírók fogadására.

Távozóban az egyik érdeklődő azért elárulta, hogy dolgozott már kaszinóban, most inkább a bárban keres munkát. Előző helyén ugyanis gondjai akadtak a kollégáival, szerinte a pénztől és a stressztől agresszívek lesznek az emberek és bekattannak. Azt elmondta még, hogy borravaló nélkül szinte minden kaszinós pozícióban nettó 240 ezer forint körül lehet keresni. (Illusztráció: MTVA bizományosi / Róka László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik