Belföld

Késsel támadt két horgászra egy részeg a Széki-tónál

horgaszto(210x140).jpg (Array)
horgaszto(210x140).jpg (Array)

A Veszprém Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves férfival szemben, aki horgászokra támadt a Devecser melletti Széki-tónál.

Az állandó jövedelemmel nem rendelkező elkövetőnek horgászbódéja volt a tónál, ahol rendszeresen megjelent, és a horgászoktól alkoholt, cigarettát kéregetett. A vádlott a horgászat révén ismerte az ügy egyik sértettjét, s amikor ittasan a tóhoz érkezett, a stégénél tartózkodó férfitól ismét italt kért, aki meg is kínálta.

A férfi berúgott és lefeküdt az egyik horgász bódéja mellett lévő kempingágyra. Innen figyelte, hogy a horgász miként tisztítja a társától kapott halat. Megjegyzéseket tett, majd azt mondta, hogy megmutatja, „hogyan kell itt halat pucolni”, nyitott pengéjű zsebkésével a sértett mögé lépett, s egy hirtelen mozdulattal a kést elrántotta annak nyakán. 

A horgász hanyatt lökte a vádlottat, s egy, a helyszínen tartózkodó férfi segítségét kérte, hogy hívjanak mentőt. A férfi a mielőbbi ellátás érdekében a gépkocsijával Ajkára szállította a sértettet, míg a mentők értesítését a helyszínen maradt másik horgász kísérelte meg.

A vádlott, amikor meghallotta, hogy segítséget akar kérni fenyegetőzni kezdett, hogy mindenkit megöl, aki mentőt mer hívni, majd amikor a telefonálni próbáló sértettet meglátta, a zsebkést maga elé tartva, elindult felé. A sértett, hogy mobilkapcsolatot tudjon létesíteni, kiment a horgászstégre, de a részeg férfi ide is követte. Az elkövető a férfi közelébe érve, kezében a nyitott pengéjű és a nyak magasságban vágásra tartott késsel, többször, fenyegetően megkérdezte, hogy mentőt akar-e hívni. A horgász megpróbált védekezni és megragadta a férfi kezét, de végül mind a ketten beleestek a tóba.

A horgász a partra kijutva elmenekült, míg a vádlott a horgászbódéjához ment, ahol elaludt.

A nyakán megsebzett férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a halálos eredmény elmaradása mindkét esetben csak a sértettek védekező magatartásának volt köszönhető.  A főügyészség vádiratában az elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik