Belföld

Rezesova áldozatainak családja: A mi életünk egy része is velük halt

A négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó Eva Rezesova múlt heti kiszabadulása óta a hvg.hu-nak szólaltak meg először a két elhunyt házaspár gyermekei.

Az interjúból kiderült, a hozzátartozók már a másodfok végén is tudták, hogy 6 év után szabadul a szlovák milliomosnő, mert Magyarországon ez a törvény. Ezzel együtt most is azt gondolják, nem ült mindenért, amit tett, és itt mások veszélyeztetésére gondoltak.

Arra a kérdésre, van-e vagy lehetett volna-e olyan büntetés, ami elégtételt jelentene a számukra, úgy feleltek,

jóvátehetetlen, ami történt. Négy ember halt meg ott, de igazából a mi életünk egy része is velük halt. Bármi történik is, mindig, mindenhonnan hiányozni fognak. Pótolhatatlan az űr az unokáik számára is.

Elmondták, Rezesova személyesen nem kereste meg őket. Nem is elnézéskérést vártak volna tőle elsődlegesen, hanem megbánást, de ilyet nem láttak.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Azzal kapcsolatban, hogy Rezesova védekezése, és a jogerős ítéletnél jóval enyhébb elsőfokú ítélet is arra épült: nem kizárható, hogy a Fiat sofőrje is hibázott, miközben előzve behúzódott a belső sávba, ahol a nagy sebességgel érkező BMW hátulról gyakorlatilag letarolta, úgy vélekedtek, olyan volt ez számukra, mint egy fikció.

A családjukban a balesettel egyik napról a másikra harminc-iksz évesen ők lettek a legidősebb generáció. Azóta ezzel élnek, ennek a következményeit viselik.

A tragédián túl sokat elvett az életünkből az igazságért folytatott, sokáig reménytelennek látszó harc. A nyilvánosság ereje azonban megfordította az ügyet, legalább nem volt hiábavaló ez a küzdelem.

A másik hozzátartozó arról beszélt, ő egyelőre még nem tudja elengedni a szüleit, minden nap gondol rájuk, előtte van az arcuk, hallja a hangjukat. Azt szokta álmodni, hogy együtt vagyunk. De sokszor az elképzelt, rémült arcukat látja álmában, amikor ég az autó.

Nem tudok szabadulni ettől. Tudom, az élet megy tovább, éljük a mindennapokat, monoton, gépies módon, próbálva mindenütt megfelelni. De már sohasem leszek az, mint a tragédia előtt.

A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni.

Szlovákiában sem akar vezetni Rezesová
A szlovák nő kísérte iskolába a kislányát, Ellát az első tanítási napon. Ám nem csak emiatt boldog.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik