Belföld

Tompa Eszter gyilkosság: 15 évvel a borzalom után is marad az életfogytiglan

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza Tompa Eszter megölésének ügyében. Mint ismert a Győri Törvényszék júniusban aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte a gönyüi férfit a 2003 szeptemberében elkövetett brutális gyilkosság miatt, azzal a kikötéssel, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetősége legkorábban csak harminc év elteltével vizsgálható.

A vádnak megfelelő nem jogerős ítélet szerint a vádlott figyelmetlen vezetése miatt gépkocsijával véletlenül elsodorta a kerékpározó 22 éves pincérlányt, Tompa Esztert, aki az esés következtében eszméletét veszítette.  A vádlott azt hitte hogy meghalt, ezért betette autója csomagtartójába.

A lány azonban magához tért és kiabálni kezdett. A férfi ekkor Bőny felé egy földútra kanyarodott, és egy fás-bokros területen megállt. Kiemelte a csomagtartóból, és egy köves, murvás szakaszon vonszolta a nőt, megütötte, majd egy  bálakötöző zsineggel megfojtotta.

Megtörten vallotta be tettét Tompa Eszter gyilkosa
Elismerte, hogy megölte a lányt, de aljas indokot és a különös kegyetlenséget nem.

A holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt állította, a járművet ellopták, emiatt még aznap este feljelentést tettek. Másnap az autót ismeretlen helyre vitte.

Tompa Eszter holttestét másnap találták meg. A gönyüi férfit 14 évig hiába keresték, végül egy kutyalopási ügy vezetett el hozzá. A budapesti szakértői intézetben derült ki, hogy a gönyűi kutyatolvaj DNS-mintája egyezik a gyilkosság elkövetőjének a mintájával. S. Attila az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta tettét.

Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom miért döntöttem úgy. Hoztam egy rossz döntést, amit nagyon sajnálok, és visszafordítani nem tudok. Vállalom érte a büntetést.

Az elsőfokú ügyész az ítéletet tudomásul vette, az ítélet ellen azonban a vádlott és a védő is fellebbezett. A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, példaszerű a szigorúsága és az indokolása. A fiatal élet értelmetlen kioltása, az ezzel párosuló értelmetlen brutalitás a cselekmény elkövetése után 15 évvel is a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását indokolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik