Belföld

Megrázó részletek arról, hogyan ölték meg 14 éve Esztert Győrben

Kínzás, szexuális motiváció – ezt sejtették eddig a tizennégy évvel ezelőtti győri gyilkosság hátterében. A tettest szerda hajnalban fogták el, a rendőrség szerint beismerő vallomást tett. Sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön arról, amit eddig tudni lehet a brutális bűncselekményről.

A korábbi hírek szerint a mindössze 22 éves áldozatot 2003 szeptemberében rángatta autóba támadója, aki megkínozta majd megölte. Már a kezdetekkor felmerült az említett szexuális motiváció. A lány ellenállt, a tettes pedig vélhetően ezért végzett vele: ütlegelte és végül megfojtotta. Az elkövetőről fantomkép készült, illetve milliós nyomravezetői díjat is felajánlottak.

Bár biztosan tudni, nem kéjgyilkosság történt. Az akkor szintén 22 éves tettes teherautó-sofőr volt, aki gázolajlopással tett szert némi pluszpénzre. Zsákmányát az erdőben rejtette el és amikor tudott, elment érte. Épp oda tartott, amikor figyelmetlen volt és elütötte az áldozatot. Azt hitte, a biciklis meghalt és pánikba esett.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ezután betette a halottnak hitt lányt a csomagtartóba, és elindult vele. De Eszter ekkor még élt.

Autózott cél nélkül, ám közben hangokat hallott hátulról. Lehajtott a földútra majd megállt. Kinyitotta a csomagtartót, Eszter ekkor már magánál volt.

Letette a földre őt, nem tudta eldönteni, hogy mit tegyen. Végül elhatározta, hogy végez vele. Attól tartott, ha életben hagyja, feljelenti majd. Egy bálamadzaggal fojtotta meg, amit ott talált. A rendőrség szerint a lány túlélte volna a gázolást. Miután megölte, elment óvodás gyermekéért, majd elvitte a holttestet a Mosoni-Duna szakasz árterének töltésére, ahol később  megtalálták. A kocsit, amit használt,másnap eladta Szlovákiában, egy illegális autóbontóban.

Gyilkos és áldozata között tehát nem volt kapcsolat, emiatt is volt nehéz dolguk a nyomozóknak. Az aktát időről időre elővették, így kapták el végül. Hogy milyen úton, nem mondták el, csupán annyit, hogy néhány hónapja került a rendőrség látókörébe a gyanúsított, akinek az eltelt években mindössze egy lopási ügye volt, illetve hogy nem tervezte feladni magát a gyilkosság miatt, viszont miután elkapták, mindent elmondott.

A rendőröket is meglepte, hogy a bűncselekmény hátterében egy baleset áll, mert bár vizsgálták ezt a verziót, de az ismert adatok, tanúvallomások ellentmondtak ennek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik