Belföld

Életfogytiglant kapott Tompa Eszter gyilkosa

Megszületett az ítélet első fokon.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó börtönre ítélte a Győri Törvényszék S. Attilát. A 10 millió forintos bűnügyi költséget is neki kell állnia. Az ítélet nem jogerős, a vádlott előzetes letartóztatásban maradt.

Az ítélet azért nem jogerős, mert a vádlott vállalta ugyan a felelősséget, de a minősítő körülményeket nem ismerte el.

A tanácsvezető bíró szerint ugyanakkor esetében az aljas indok, a különös kegyetlenség is helytálló. A bíró súlyosbító körülményként értékelte egyebek mellett, hogy a férfi 13 évig leplezte tettét, enyhítő körülményként, hogy végül beismerte azt.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, megbánta tettét.

Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom miért döntöttem úgy

– magyarázta.

Hoztam egy rossz döntést, amit nagyon sajnálok, és visszafordítani nem tudok. Vállalom érte a büntetést.

Mint korábban megírtuk, a férfi véletlenül sodorta el az út szélén bicikliző pincérlányt, Tompa Esztert, aki elájult. Azt hitte meghalt, ezért betette autója csomagtartójába. A lány azonban magához tért, kiabálni kezdett. A férfi ekkor Bőny felé egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt. Kiemelte a csomagtartóból, és egy köves, murvás szakaszon vonszolta a nőt, megütötte, kézzel, illetve zsineggel megfojtotta.

A holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének azt állította, a járművet ellopták, emiatt még aznap este feljelentést tettek. Másnap az autót ismeretlen helyre vitte.

A férfit 13 évig hiába keresték, egy kutyalopási ügy vezetett el hozzá. A budapesti szakértői intézetben derült ki, hogy a gönyűi kutyatolvaj DNS-mintája egyezik a gyilkosság elkövetőjének mintájával.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik