Belföld

Nevelőtanárként folytatja a gyermekbántalmazási ügybe keveredett volt igazgató

A 24.hu információi szerint a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium nevelőtanára lett a gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, aki bő egy hónapja távozott a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatói posztjáról.

Lapunk telefonált a zuglói intézmény titkárságára, ahol azt a választ kaptuk, nem tudják adni Putnoki Zsoltot. Kérdéseinket elküldtük a KLIK-nek is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Putnoki Zsoltról, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármesteréről áprilisban azt állította több, a 24.hu-nak nyilatkozó szülő és tanár, hogy több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A legutóbbi hasonló eset áprilisban történt, akkor Putnoki a beszámolók szerint felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút. Az egyik pedagógus azt is hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja:

Ne bántson, igazgató úr!

Az intézményvezető viszont azt állította, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és a tanuló ellen feljelentést tett. De ellene is eljárás indult.

Putnoki Zsolt 2018. július 12-én kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését, amelyet a Közép-Pesti Tankerületi Központ elfogadott.

Az iskolában az ügy miatt gyakorlatilag elfogytak a tanárok, a tanév végén 24 pedagógus szüntette meg a munkaviszonyát, mert nem akartak tovább Putnokival együtt dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a tanárok több mint fele távozott az iskolából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik