Belföld

Már nem igazgató a gyermekbántalmazási ügybe keveredett korábbi képviselő

Közös megegyezéssel távozott Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója

– tudta meg a 24.hu. Putnoki távozásának minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere gyermekbántalmazási ügybe keveredett. Az viszont biztos, hogy már nem ő az igazgató, ez az iskola honlapjáról is kiderül. Az intézményt megbízottként Nagyné Malicsek Ágnes vezeti.

Megkerestük a tankerület vezetőjét, Házlinger Györgyöt, aki megerősítette Putnoki távozását:

A Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola intézményvezetője, Putnoki Zsolt 2018. július 12-én kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését, amelyet a Közép-Pesti Tankerületi Központ elfogadott. A poszt betöltéséig az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában (SZMSZ) meghatározott helyettes látja el az intézményvezetői feladatokat.

Putnoki Zsoltról áprilisban azt állította több, a 24.hu-nak nyilatkozó szülő és tanár, hogy több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A legutóbbi hasonló eset áprilisban történt, akkor Putnoki a beszámolók szerint felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút. Az egyik pedagógus azt is hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja:

Ne bántson, igazgató úr!

Az intézményvezető viszont azt állította, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és a tanuló ellen feljelentést tett. De ellene is eljárás indult.

Gyerekbántalmazás miatt nyomoznak egy budapesti iskola igazgatója ellen
A lapunknak nyilatkozó tanárok és szülők azt állítják, Putnoki Zsolt többször megütött roma gyerekeket. Az igazgató nemrég egy incidens után feljelentést tett egy 13 éves gyerek ellen, de végül kiskorú veszélyeztetése miatt is nyomozás indult.

Ahogy azt nemrég a rendőrségtől megtudtuk, a kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt folytatott eljárásban a rendőrkapitányság előterjesztést tett az ügyészségen a nyomozás határidejének meghosszabbítására. És miközben az igazgató elleni nyomozást meghosszabbították,

a gyerekkel szembeni eljárást megszüntette a nyomozó hatóság.

Az igazgatót viszont még a közmeghallgatás után sem függesztették fel, pedig a Zoom.hu beszámolója szerint több tanár kiállt a nyilvánosság elé is, és elmondta, hogy az iskola első embere megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat, főleg a roma tanulókat. Az ügy kirobbanása után tíz pedagógus otthagyta az iskolát, most pedig újabb 23 tanár akar felmondani, többen közülük már a papírmunkát is elintézték. A meghallgatáson megszólalt egy olyan édesanya is, aki négy gyermekét vitte el az iskolából, mert a kisebbségi tanulókkal és a tanárokkal való bánásmóddal is elégedetlen volt.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik