Belföld

Soroksári gyilkosság: nem egyezik a DNS

Nem egyezik annak a férfinek a DNS-e az áldozat testén talált anyagmaradványokkal, akiről több lap is azt írta, hogy ő lehet az öt évvel ezelőtt megölt soroksári futónő, Gy. Krisztina gyilkosa – írja  a PestiSrácok.hu. A lap szerint a rendőrség a férfi volt munkatársait is ellenőrizte, ám az eredmény esetükben is negatív lett.

Gy. Krisztina volt férjét,  Kardos Lajost a közelmúltban állítólag azzal kereste meg egy nő, hogy biztos abban, hogy a volt élettársa, N. ölte meg Gy. Krisztinát. Állítása szerint a férfi a gyilkosság idején Krisztina szokásos futóútvonala mellett dolgozott házszigetelő munkásként.

A lap szerint a nő tanúvallomásában azt mondta, hogy a gyilkosságot követő időben N. hazament lakóhelyére, és csúnyán össze volt karmolva, valamint be volt dagadva a keze. Amikor rákérdezett, mi történt, azt állította, hogy összeverekedett egy barátjával. Az asszony szerint viszont akkor sérülhetett meg, amikor Krisztina védekezett.

A rendőrség a férfi édesanyjától rögzített DNS-hordozó anyagból kinyert DNS-t  összehasonlította az áldozat testéről rögzített, középkorú férfitól származó anyagmaradvánnyal.  A DNS-azonosítás negatív lett, így szinte biztosra vehető, hogy nem a nő volt élettársa gyilkolta meg Gy. Krisztinát. A lap szerint a férfi korábbi munkatársait is ellenőrizték, ám az eredmény esetükben is negatív lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik