Belföld

Soroksári gyilkosság: DNS-mintát vettek a feltételezett tettes anyjától

Az új tanú a rendőrség által közzétett felvételen is azonosította néhai élettársát.

Vallomást tett a rendőrségen egy nő, aki biztos abban, hogy egykori élettársa végzett öt éve a Soroksáron kocogó Kardosné Gyurik Krisztinával 2013. szeptember 25-én. A Bors szerint az asszony nemcsak az emlékfutásról készült fotón, hanem egy rendőrség által korábban közzétett felvételen is azonosította a férfit.

Meggyilkolt soroksári futónő - Videót adott ki a rendőrség
A gyilkosság 2013-ban történt, gyanúsított továbbra sincs, az ötmillió forintos nyomravezetői díj él. A rendőrség most újabb szemtanúkat keres, segítséget kérnek.

A térfigyelő kamera a gyilkosság előtt, 18 óra 18 perckor rögzített egy biciklist a helyszín közelében. A rendőrség vár­ta is a kerékpáros férfi jelentkezését, aki az Oázis kertészet előtt haladt és akit a nő most minden kétséget kizáróan volt élettársaként azonosított.

A helyszínen sikerült DNS-mintát rögzíteni. Mivel a férfi egy évvel a soroksári gyilkosság után öngyilkos lett, a nyomozók anyjától vettek mintát, ami döntő bizonyíték lehet. Az asszony teóriáját erősítheti, hogy a rendőrök volt barátja kollégájának DNS-ére is kíváncsiak.

Korábban az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője elárulta, hogy két olyan embert keresnek, akik vizsgálataik szerint nem rokonok, egyikőjük domináns, a másik neki alárendelt volt, feltehetően életkora miatt.

soroksar(1)(960x640).jpg (soroksár)
Soroksári gyilkosság - újabb szemtanúkat keres a rendőrség
A futónőt 2013 szeptemberében, brutális módon ölték meg támadói. Két férfi DNS-ét azonosították a helyszínen, de azóta sem tudják, kik lehettek.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad tájékoztatást. Annyit közöltek a Borssal: az üggyel kapcsolatban 58 bejelentést kaptak. Tegnap a lap azt írta, a férfinak pont olyan autója volt, amilyet a rendőrök kerestek, de nem sokkal a gyilkosság után bontóba adta.

A soroksári kocogó nő gyilkosát egy autó buktathatja le
A rendőrség szerint a sofőr koronatanú lehet – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik