Belföld

Egyetlen napért kapott 12 év fegyházat

A férfi aznap öt rablást követett. Két kiskorút is megtámadott.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség 2016 márciusában nyújtotta be vádiratot az akkor 29 éves férfi ellen többrendbeli, részben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt.

A férfit 2015. október 19-én Budapesten több embert – köztük kiskorúakat is – megtámadott, hogy értékeiket megszerezze.

Először egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában két kiskorút szólított meg azzal az ürüggyel, hogy húgát kirabolták, és hasonlítanak az elkövetőkre. Felszólította őket, hogy menjenek ki vele a parkolóba, hogy testvére megnézze, ők támadták-e meg. A két fiú nem mert ellenállni,  követték, majd felszólítására átadták a mobiltelefonjukat. A férfi egyikük zsebeit is átkutatta, több ezer forintot elvett, majd elment és egy XIII. kerületi benzinkút egyik alkalmazottjától rabolt különböző értékeket. A kasszában lévő készpénzt is megszerezte, miután a zsebében tartott késsel megfenyegette és azt mondta, fegyver is van nála.

A vádlott még aznap három további bűncselekményt követett el, mindegyiket Budapest XIV. kerületében; a sértettektől jellemzően mobiltelefont és készpénzt vett el.

A Fővárosi Ítélőtábla – a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezésnek helyt adva – az ügy vádlottját, mint erőszakos többszörös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik