Belföld

Így figyelhette ki gyilkosa a soroksári futónőt

A feltételezett tettes pár száz méterre lakott a helytől, ahol megölték a családanyát.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én gyilkolták meg kocogás közben. A gyilkost eddig hiába keresték, de a Bors néhány napja megírta, a rendőrségen egy új tanú azt állította, volt élettársa  lehetett a tettes.

A Blikk szerint az asszony azt a helyet is megnevezte, ahol a férfi lakott a bűncselekmény elkövetésekor.

A munkásszálló pár száz méterre van a helytől, ahol kegyetlenül végeztek a családanyával, aki legtöbbször ugyanazon az útvonalon kocogott. Mindenki láthatta, rendszeresen elfuthatott a szálló előtt is, amelyben az új tanú által megnevezett férfi lakott.

A Blikknek a megölt nő férje, Kardos Lajos azt mondta, neki hitelesnek tűnik, amit a nő állít.

Nagyon jó lenne már, ha végre kiderülne, ki ölte meg a feleségemet.

Közben a Bors azt írta, hogy a tettes magával vitte áldozata ruháit,  a feltételezett elkövető édesanyja pedig bizonyítékot találhatott, 
amikor fia öngyilkossága után átkutatott egy tárolót. A rendőrség már DNS-mintát vett az asszony által megnevezett férfi anyjától.

A férfi a gyilkosság helyszíne mellett dolgozott házszigetelő munkásként. Ipari alpinista volt, rendkívül jól tudott csomókat kötni, ami megmagyarázhatja a különleges csomót, amivel a futónő kezeit összekötötték.

A férfit az új tanú egy rendőrség által korábban közzétett felvételen is azonosította.

A térfigyelő kamera a gyilkosság előtt, 18 óra 18 perckor rögzített egy biciklist a helyszín közelében. A rendőrség vár­ta a kerékpáros férfi jelentkezését, aki az Oázis kertészet előtt haladt el.

A nő szerint ráadásul volt élettársának ugyanolyan autója is volt, amilyet a rendőrök kerestek, de nem sokkal a gyilkosság után bontóba adta.

Az asszony teóriáját erősítheti, hogy a rendőrök volt barátja kollégájának DNS-ére is kíváncsiak, hiszen korábban két embert kerestek. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad tájékoztatást, de annyit közöltek, az üggyel kapcsolatban 58 bejelentést kaptak.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik