Belföld

György Zsombor: a Magyar Nemzet nem támad fel

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 08. 03. 15:48

Szerinte a Hír Tv visszafoglalói a lapot újraindíthatjákt, de az csak a propaganda terjesztése lesz.

A Klubrádióban az áprilisi választás után bezárt Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese azt mondta, ők is hallottak róla, hogy a lap a szimbolikus jelentőségű augusztus 25-én újraindulhat. György Zsombor szerint a szimbólumok nagyon fontosak a jelenlegi hatalomnak, amely számára talán mindennél nagyobb jelentőséggel bír, hogy megmutassa, nincs az a tér, amit ne foglalna el.

Ha az újság újraindul, és azzal a társasággal, amely a Hír Tv-t is visszafoglalta, akkor nem a polgári napilap feltámadásáról, hanem a propaganda terjedéséről beszélhetünk. 

Az újságíró szerint a kormányoldal kezdetektől háborús retorikát folytat. A Magyar Nemzet bezárt szerkesztőségének munkatársait nem keresték, de szerinte nem is mennének vissza dolgozni a fenti okok miatt. A Hír Tv visszafoglalóival egyébként beszélt, hiszen vele is közölték, már nincs szükség rá szerkesztőként.

György Zsombor folytatja a munkát és a független újságírást a megszüntetett Magyar Nemzet munkatársaival a Magyar Hang című lappal. A Magyar Nemzet lappiaci visszatéréséről – a Magyar Idők és a Magyar Hírlap oldalán – azt mondta, a propagandalapok példányszáma rendkívül alacsony.

Ezekre az újságokra még a Fidesz kétmilliósnak mondott tábora sem kíváncsi. Ezekből az újságokból pár ezer fogy, és az aránytalan mennyiségű állami hirdetéssel életben lehet őket ugyan tartani, de  ennek a sajtó szempontjából nincs értelme.

Fotó: Marjai János / 24.hu
A MÚOSZ aggódik a Hír TV kormányzati bekebelezése miatt
A médiahatóság fellépését sürgetik a hír- és véleménymonopólium kialakulása ellen.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This picture taken on February 16, 2017 shows a man pushing his tricycle filled with stuff as he walks with his dogs on a street in the Heiqiaocun migrant village in Beijing. - China's capital relies on migrant labour to keep its economy humming and people from across the country are drawn to the city by the promise of a better life. But high real estate prices and China's restrictive residence registration system, known as hukou, have driven many into shanty towns on Beijing's periphery. (Photo by Nicolas ASFOURI / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.