Belföld

György Zsombor: a Magyar Nemzet nem támad fel

Szerinte a Hír Tv visszafoglalói a lapot újraindíthatjákt, de az csak a propaganda terjesztése lesz.

A Klubrádióban az áprilisi választás után bezárt Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese azt mondta, ők is hallottak róla, hogy a lap a szimbolikus jelentőségű augusztus 25-én újraindulhat. György Zsombor szerint a szimbólumok nagyon fontosak a jelenlegi hatalomnak, amely számára talán mindennél nagyobb jelentőséggel bír, hogy megmutassa, nincs az a tér, amit ne foglalna el.

Ha az újság újraindul, és azzal a társasággal, amely a Hír Tv-t is visszafoglalta, akkor nem a polgári napilap feltámadásáról, hanem a propaganda terjedéséről beszélhetünk. 

Az újságíró szerint a kormányoldal kezdetektől háborús retorikát folytat. A Magyar Nemzet bezárt szerkesztőségének munkatársait nem keresték, de szerinte nem is mennének vissza dolgozni a fenti okok miatt. A Hír Tv visszafoglalóival egyébként beszélt, hiszen vele is közölték, már nincs szükség rá szerkesztőként.

György Zsombor folytatja a munkát és a független újságírást a megszüntetett Magyar Nemzet munkatársaival a Magyar Hang című lappal. A Magyar Nemzet lappiaci visszatéréséről – a Magyar Idők és a Magyar Hírlap oldalán – azt mondta, a propagandalapok példányszáma rendkívül alacsony.

Ezekre az újságokra még a Fidesz kétmilliósnak mondott tábora sem kíváncsi. Ezekből az újságokból pár ezer fogy, és az aránytalan mennyiségű állami hirdetéssel életben lehet őket ugyan tartani, de  ennek a sajtó szempontjából nincs értelme.

A MÚOSZ aggódik a Hír TV kormányzati bekebelezése miatt
A médiahatóság fellépését sürgetik a hír- és véleménymonopólium kialakulása ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik