Belföld

Engedély nélkül fogtak ki két zsák pontyot, loptak mellé 40 kiló búzát, aztán részegen elhajtottak

Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi egy tóból, Geszt külterületén. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a lopott dolgokat szállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte, írja a police.hu.

Búzát és halakat lopott 2018. június 9-én két férfi Geszten. A kisbuszt, amiben ültek, a bűncselekményről érkezett bejelentés után néhány perccel két zsadányi körzeti megbízott és a Biharugra Határrendészeti Kirendeltség egyik rendőre állította le Geszt külterületén. A járműben összesen heten utaztak, a lopást a gyanú szerint közülük ketten, egy 18 és egy akkor 42 éves férfi követték el.

A két zsák pontyot, valamint a közel 40 kilogramm búzát a rendőrök a járműben megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

A két férfi elismerte, hogy húzóhálóval halakat akartak fogni, ezért mentek a tóhoz. A kifogott pontyokat zsákokba tették, majd a parton talált búzát is bepakolták a kisbuszba. Útban hazafelé felvették ismerőseiket, akik egy csatornában fürödtek és horgásztak.

Az idősebb férfi ellen a lopás, illetve az orvhalászat mellett ittas járművezetés gyanúja miatt is büntetőeljárás indult, mert az ellenőrzéskor ő vezette a kisbuszt és a légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála. Az igazságügyi szakértői vizsgálat igazolta, hogy ittasan vezetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Sarkadi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. július 20-án átadta az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik