Belföld

Végig lopta a várost egy salgótarjáni tolvaj – ebből élt

Kilenc lopás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves, letartóztatásban lévő, különös visszaeső gyanúsított ellen.

A munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező, büntetett előéletű vádlott tavaly november óta lopásokból élt. Válogatás nélkül lopott salgótarjáni üzletekből és magánszemélyektől. Kozmetikai és élelmiszerüzletek is a sértettjei között szerepeltek, ahonnan rendre édességeket, szeszes italokat és illatszereket zsákmányolt, de lopott mobiltelefonos szaküzletből és dohányboltból is. Az üzletekben ruházatába rejtette a termékeket, majd fizetés nélkül lelépett, míg a mobiltelefon szaküzletben egy telefont kért el megtekintésre, amit aztán ellopott.

A vádlott az egyik salgótarjáni konditeremből is lopott egy mobil, majd egy ház udvarán álló tehergépkocsiból lopta ki a sértett válltáskáját készpénzzel és iratokkal együtt. Végül idén január közepén az egyik salgótarjáni ékszerüzletből nyúlt le egy aranyláncot, amit megtekintésre elkért az eladótól, majd kiszaladt vele az üzletből.

A januártól letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik