Belföld

Mészáros Lőrinc bacis Vivienje a Parlament előtt

Blansírozás is terítékre került, valamint kiderült, lesz okosfegyvere hazánknak. A szezon utolsó hetére fordult a t Ház.

A szezon elvileg utolsó parlamenti hetét azzal kezdte a t Ház, hogy megemlékezett a minap elhunyt képviselőről, az MDF-es Balás Istvánról.

A napirend előttiek sorát a szoci Bangóné Borbély Ildikó kezdte, mégpedig azzal, hogy a bacis ásványvizeket tette asztalra.Ostorozta, hogy míg egy külhoni márka egy pakkját kivonatta a forgalomból a hivatal, Mészáros Lőrinc egy érintett vize, a Vivien megúszta ugyanezt a vegzatúrát. Bangóné eztán, maradva a kórokozóknál, a listeriával fertőzött zöldségek kapcsán a blansírozás rejtelmeibe avatta be törvényhozótársait. Alappal vetette fel, hogy tán nem a migránsok által eldobált szendvicsekre kéne hivatkozzék a kormány alá tartozó élelmiszerbiztonsági szolgálat, ahogy tette azt a sertéspestis kitörésekor, hanem rendet kéne tartson a mirelitező cégeknél.

A válaszoló földállamtitkár, Farkas Sándor kapva kapott a blansírozáson, s azt emelte ki nálunk Michelin csillagot kiérdemlő felszólalásban, hogy nevezett konyhai folyamat a feldolgozóipar nem minden fázisában értelmezhető.

Zöld, fehérben

A fehér nadrágkosztümöt öltő zöld Szél Bernadett az ország készülő 2019-es büdzséje kapcsán megszorító költségvetéstől félt, valamint az orosz közeledéstől és attól óvta hazánkat, hogy összeszerelő üzemmé váljék. A válaszoló Cseresnyés innovatív államtitkár lényegében megnyugtatta azokat, akik megnyugvásra vágynak; egyebek mellett az alábbi mondattal tette ezt:

Jöhetnek olyan időszakok, amikor nehezebb időszak jön.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Az inárcsi családsegítőben elkövetett gyilkosságot a Ház elé hozva a szocialista Burány Sándor kilátástalan sorban élő százezrek érdekében szólt, leszögezve, hogy a felső tízezer egyre jobban keres, miközben lent egyre többen élnek dolgozói szegénységben.

Burány azt is felhozta, hogy a családsegítők munkatársai nettó százhúszezer forintért dolgoznak.

A politikus szerint:

  • tenni kell a szegénység ellen, meg kell állítani a tömeges lecsúszást,
  • valamint javítani kell a családsegítők helyzetén,
  • továbbá az inárcsi tragédia napját, július tizenegyedikét a családsegítők napjává kell tenni.

A válaszoló Rétvári államtitkárból a részvét nem hiányzott, de persze elővezette a propagandát/statisztikát is, miszerint az Orbán-kormányok alatt mérséklődött a munkanélküliség és a szegénység, van rezsicsökk és a bétéká szigorúan védi a közszolgálatban dolgozókat.

Magára a javaslatra (július tizenegyedike legyen a családsegítők napja) nem reagált Rétvári.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

(Hadd jegyezzük meg: szegénységügyben nincs az a felszólalásszám, s nincs az az intézkedésmennyiség, amit indokolatlannak tartanánk. Ami viszont egy gyilkosság dátumának közösségi nappá emelését illeti, hát, tamáskodunk.)

A DK-s Arató Gergely a budapesti kormánynapilap szóhasználatát követve a török „Erdogan szultánt” ekézte és kézenfekvő magyar párhuzamokat szerkesztett.

A szigorodó (magyar) gyülekezési törvényről az jutott eszébe, hogy:

Rákosi Mátyás mosolyog a sírjában.

A határon túli, levélben működő szavazásról úgy fogalmazott, hogy a „Fidesz csatlósai” eztán nyugodtan csalhatnak. Arató általános konklúziója: a demokrácia felszámolása hazánk uniós tagságába fog kerülni.

Völner Pál igazállamtitkár óva intette Aratót, hogy az ő felkészültsége mellett bocsátkozzék a török helyzet elemzésébe.

Építs templomot és legyen okosfegyvered

Gumicsont következett eztán, jobbikos és fideszes vitéz legalább századik alkalommal kardozott a Házban a devizahitelesek ügyén: ma, ahogy megszoktuk Z. Kárpát Dániel ragadott fegyvert, vele szemben Völner markolta a markolatot, de mi nem vagyunk hajlandóan sokadjára is felsorolni érveiket.

A tavasszal honvédelmi miniszteri bársonyát bukó, a KDNP-ben fideszes Simicskó István lényegében egy doktori disszertáció rezüméjét olvasta fel „A jövőnk biztonsága” című napirend előttijében, számos forrásműre támaszkodva aggódva civilizációnkért.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Simicskó (egyelőre verbálisan) leverte jövőnk cölöpjeit. Ezek a következők:

  • a gazdaság erősítése
  • iskolák építése
  • templomok építése
  • a hadsereg erősítése.

Goethét idézve „gyökereket és szárnyat” javasolt adni gyermekeinkek.

Választ magától Németh Szilárd pártalelnöktől kapott, aki szerint minden oké, például:

három hónap alatt négyszáz kilométer kerítést sikerült építeni.

Németh Szilárdtól tudjuk, hogy van katonai tervünk, a „zrínyihúszhuszonhat”, mely az okosfegyverek beszerzésétől a katonai kiképzés fejlesztéséig ér.

A még eggyel korábbi hadügyér, Hende Csaba jött eztán, s arra hívta fel a figyelmet, hogy a migráció nem lankad:

Soros emberei ott ülnek mindenhol… a lehető legszigorúbban fel kell lépni a bevándorlást támogató szervezetek ellen.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

A válaszadó miniszterelnöki államtitkár, Dömötör Csaba azzal ütötte le a feldobott labdát, hogy a készülő büdzsében szerencsére több jut majd hon- és rendvédelemre, ugyanis „mindent alá kell rendelni a határok védelmének”.

A napirend előttiek után a jövő évi költségvetésről tárgyalt a parlament, az ínyenceknek javasoljuk az Országgyűlés honlapján a leiratokat, a mi rezüménk:

az ellenzékiek szerint rettenetes a büdzséterv, szakadékba, halálba, apokaliptikus végpusztulásba visz népet, nemzetet, hazát, minden szava pun sókristály az elkarthágosodó anyaföldön, míg a kormánypártiak szerint megfontolt, megalapozott, bizakodó, egyúttal biztonságot ígérő, a fényes jövő felé nyílegyenesen vezető számsorokat fog megszavazni a kétharmad.

Patkóedukáció

Az interpellációk a szokásos hétfői menetrendhez képest későbbre tolódtak, így, mivel ebben a műfajban szavazni kell, a képviselők 17 óra után is kénytelenek voltak a patkóban maradni. Szeptemberben majd egy ilyen etapot is végigtudósítunk, most egyetlen párbeszédet emelünk ki, mely a gyurcsányista Arató Gergely és a fideszes Balla György között zajlott.

Arató tankönyvszabadság ügyben előadott felszólalását azzal zárta, hogy a kormánypártiaknak meg kellene tanulniuk azt a kifejezést, hogy „hibáztam”.

Mire furfangos Balla bekiabálta:

Hibáztál!

 

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik