Belföld
Szeged, 2011. október 24.
Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke beszél a felsõoktatási törvény tervezete ellen tüntetõ hallgatók elõtt a szegedi Dugonics téren.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Marad befolyása a 11 év után lemondott diákvezérnek

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 07. 01. 16:33

Török Márk arról is beszélt, hogy az utána következő utódok jelentős részével barátságban van.
Korábban a témában:

Bóknak tartja Török Márk – aki 11 év után mondott le a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának vezetéséről – azt a felvetést, hogy továbbra is megmarad a befolyása a szervezetben.

Pénteken írtuk meg, hogy a 32 éves HÖK-vezető váratlanul lemondott, miközben több éve pereskedik tisztségéért. 2015-ben ugyanis akként módosították a felsőoktatási törvényt, hogy a hallgatói önkormányzatok tisztségviselői legfeljebb négy évig maradhatnak helyükön, márpedig Török 2007 óta vezette a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatát.

Most lényegében helycsere történt, Törököt az EHÖK felügyelő bizottságába választották tagnak, és a bizottság eddigi elnöke, Papp Viola lett a hallgatói önkormányzat elnöke. Török a Szeged Televíziónak befolyása megtartásáról azt mondta:

Nyilván holnapután valamekkora befolyásom lesz, holnapután-azután pedig kicsit kevesebb. Ez egy komoly fluktuációval rendelkező szervezet, minden évben egyharmada-fele a tagoknak kicserélődik, tehát összességében azt gondolom, hogy ez inkább egy lufiszerű valami. Nyilván az utánam következő utódok jelentős részét jól ismerem, barátságban vagyunk.

Lemondott Török Márk – Szegedi Hírek – 2018.06.29.

Amrie pont most senki sem számított: lemondott Török MárkAz örök egyetemistának is nevezett, idén 32 éves férfi 2007 óta vezette a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatát. Többször próbálták távozásra bírni, de soha nem sikerült. Most arra hivatkozott, hogy szeretne a felnőtt munkájával foglalkozni. Török azért az EHÖK Felügyelő Bizottságának tagja marad, és átmeneti időszak után az elnöki tisztségre új választást írnak ki.

Közzétette: Szeged Televízió – 2018. június 29., péntek

Az utódlásba elvileg az egyetem hallgatóinak is beleszólása lenne, igaz, nem közvetlenül. A hallgatók ugyanis a kari hallgatói önkormányzat tagjait választják meg, a kari HÖK-ök pedig választmányi tagokat delegálnak az összegyetemi hallgatói önkormányzatba.

(Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

FRANCE. PARIS (75) BELLEVILLE-MENILMONTANT. METRO
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.