Belföld

„Félek, hogy én követtem el” – mondta a kakucsi gyilkos, aki tizenháromszor szúrta meg a lányt

Bár korábban már háromszor is beismerte, hogy ő szúrta hasba tizenháromszor M. Vivient, a kakucsi fiatalember visszavonta a korábbi vallomásait, és tagadja, hogy bármi köze is lenne a gyilkossághoz. K. Bálint kijelentette, hogy majd csak akkor tesz vallomást, ha elkészülnek a genetikai szakértői vizsgálatok. A keddi tárgyaláson azt kérte, hogy megtekinthesse azokat az iPad készülékén talált bizarr, kínzásokat tartalmazó felvételeket, amelyekből a vád szerint ötletet merített a lány kivégzéséhez.  

Vezetőszáron, bilincsben hozták a bíróságra K. Bálintot, akit azzal vádolnak, hogy 2016. március 4-én 13 késszúrással kivégezte volt iskolatársát, a szintén kakucsi M. Vivient. A tehenészetben dolgozó fiatalember már régóta vonzódott M. Vivienhez, de a párkapcsolatban lévő fiatal lány mindig visszautasította a közeledését. Abba azonban belement, hogy néha hazavigye a különóráiról.

Így történt aznap hajnalban is, amikor a lány egy népligeti diszkóban szórakozott a barátaival. A lány SMS-ben megkérte a fiút, hogy jöjjön el érte Pestre. A 20 éves fiú autóba ült, de vitte magával a 9 centiméter hosszú vadásztőrét is. A vád szerint az volt a célja, hogy megvalósítsa azokat az iPad készülékére korábban feltöltött felvételeket, amelyeken fedetlen hasú nőket kínoznak és ölnek meg nagy pengehosszúságú késekkel.

Mikor a visszaúton a falu határában jártak, megállította kocsiját, és több mint egy tucat szúrással kivégezte a lányt. Ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményében.

MTVA/Bizományosi: Róka László

A keddi tárgyaláson az ügyészség által benyújtott CD-ken látható felvételeket tekintették meg. K. Bálint rezzenéstelen arccal hallgatta végig az iPad készülékén lévő 12.800 fotóról, köztük számos obszcén felvételről, de volt olyan is, amin bedaráltak vagy kínoztak valakit. A gépen 27 olyan képet találtak, amin fiatal, hasba szúrt lány volt látható.

K. Bálintot nem különösebben hatotta meg a bírói felsorolás.

Engem az érdekelne, hogy fordulhat elő, hogy nem a saját, hanem más e-mail cím van bejelentkezve az iPad készülékemen. Az egyik gusztustalan videót pedig amúgy sem egyedül, hanem a haverommal együtt néztem meg. Azokat a felvételeket pedig, amin fekáliát isznak a lányok, csak a rendőrségen láttam először

– mondta K.Bálint.

A fiú a gyilkosság után maga mutatta meg a rendőröknek, hogy hova rejtette el a lány holttestét az erdőben. Akkor azt állította, hogy Vivien a kocsiban játszani kezdett a vadásztőrével, és véletlenül hasba szúrta magát. Ő pedig bepánikolt és visszaszúrt. Tizenháromszor. A későbbi vallomásában viszont már azt állította, hogy nem is ő, hanem egy barátja vitte el a lányt kocsival, ezért pedig biofüvet kapott. Mikor megkérdezték tőle, hogy miért vállalta magára a gyilkosságot, azt mondta, azért, mert a rendőrök azzal hitegették, hogy ha mindent bevall, akkor majd hazaengedik

A vádlottnak később a nagyapja is megpróbált falazni. A férfi a Hír Tv Riasztás című műsorában azt mondta, hogy unokája éjjel egytől fél háromig tehenet fejt, aztán pedig lefeküdt aludni. A fiú a legutóbbi tárgyaláson viszont már ismét azt sejttette, hogy köze lehet a gyilkossághoz: „Félek, hogy én követtem el” – mondta.

Úgy volt, hogy a vádlott beismerő vallomást tesz a mai, keddi tárgyalás során, de meggondolta magát, és úgy döntött, hogy majd csak az augusztus végére elkészülő genetikai vizsgálat után tesz vallomást. A döntése azért meglepő, mert információink szerint összesen tizenhét vérnyomot találtak a nyomozók K. Bálint cipőjén és ruházatán,  egy beismerő vallomással viszont talán lefaraghatna egy-két évet a büntetéséből.

A brutális gyilkossággal vádolt férfi korábban abban a hiszemben volt, hogy a fiatal kora miatt megúszhatja a legsúlyosabb büntetést, de ez nincs így. Mivel nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt töltötte be a 20. életévét, akár életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja.

Kiemelt kép: 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik