Belföld

Gyilkos videók miatt támadt kedve megölni Vivient a kakucsi fiúnak

Megkezdődik a per szerda délelőtt a kakucsi gyilkosság ügyében. K. Bálint a vád szerint előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a mindössze 20 éves Vivient, akit gyermekkora óta ismert.

A csaknem két évvel ezelőtti gyilkosság számos részletére fény derült már, ám a Budapest Környéki Törvényszék utolsó tájékoztatásában megrázó információkat találni arról, a fiatal miért döntött úgy, hogy végez a lánnyal.

Mint kiderült, letöltött 6 videót az iPad-jére még a gyilkosság előtt, amelyeken „fedetlen hasú fiatal nőket kínoztak és öltek meg nagy pengehosszúságú késekkel, több szúrást és vágást ejtve főként a hasukon”. A vád szerint K. Bálint egyre inkább azt érezte, hogy ki akarja próbálni mindazt, amit a felvételeken látott. Miután megbeszélte Viviennel, hogy hazahozza egy buliból, úgy döntött, megöli őt – éppen, ahogy a videókon. Ezért készítette be a kocsiba a vadásztőrt. K. Bálint egyébként még az általános iskolából ismerte Vivient, mindketten Kakucson éltek. A fiú a hét minden napján nagyapja tehenészetében dolgozott hajnaltól reggelig, majd néhány óra pihenő után reggeltől kora délutánig. Ugyan nem ivott, de hetente többször szívott biofüvet.

Áldozatával 2016. február 8-án, a lány szülinapján vette fel a kapcsolatot, ráírt, és a telefonszámát is elkérte. Onnantól folyamatos kapcsolatban álltak, telefonon, Facebookon, illetve személyesen. Vivien Budapestre járt tanfolyamra, ezeken az estéken későbbi támadója vitte haza kocsival. A fiúnak tetszett az áldozat – ahogy a törvényszék fogalmaz – szeretett volna vele járni és intim kapcsolatot létesíteni, pedig 2014-től állandó barátnője volt. Március 4-én az ő születésnapját ünnepelték a gyanúsítottnál. Vivien azon az estén a Népligetben szórakozott a barátaival, ők is születésnapoztak. Éjfél után a két fiatal felvette a kapcsolatot, és a fiú hajnali háromnegyed 3-kor elindult Budapestre a lányért, ahová negyed 4-kor meg is érkezett. Fél 5-kor indultak haza.

Ahogy arról már többször írtunk,  Kakucson, a kőris erdőnél állította meg a kocsit, ahol magához vette a 9 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, és

hatszor mellkason és hétszer hasba szúrta a sértettet, aki a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

Nemrégiben kiderült, a fiatal a gyilkos eszközt először a kocsiban rejtette el, majd később házuk kéménybe dugta azt. Ezután holttestét az erdőbe húzta, ott a kabátjával ágakkal és avarral takarta le.  Ha K. Bálintot bűnösnek találja a bíróság, tíztől húsz évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

A védelem szeptemberben próbálta elérni, hogy a vádlottat kiengedjék a rácsok mögül óvadékért cserébe, de a bíró elutasította az indítványt. A fiú egyébként tavaly március 11-én került előzetes letartóztatásba. Akkor bemutatott a kamerának, miközben bekísérték a bíróság épületébe:

(Kiemelt kép: 24.h)

Olvasói sztorik