Belföld

Három évet kapott a gyilkossági ügybe keveredett exfideszes

Az ítélet jogerős. Gál Roland továbbra is ártatlannak vallja magát.

A Hír TV tudósítása szerint az elsőrendű vádlott 17 év fegyházat, a másodrendű vádlott Gál Rolandhoz hasonlóan bűnpártolásért 3 év börtönt kapott egy dunaföldvári vállalkozó meggyilkolása ügyében.

Az egykori önkormányzati képviselőt a gyilkos menteni próbálta a bíróságon. Azt állította, emlékezetkiesést okozó gyógyszert kevert Gál Roland kávéjába.

A Pécsi Ítélőtábla a harmadrendű vádlott cselekvőképességével kapcsolatban a másodrendű vádlott vallomásának ellentmondó védekezést, az elsőrendű vádlott vallomásának őt mentő részét nem tartotta megalapozottnak – mondta a tanácsvezető bíró.

A volt fideszes politikus továbbra is ártatlannak vallotta magát.

Meglepődni nem lepődtem meg rajta, hogy kiderül-e az igazság, vagy az igazságszolgáltatás igazságszolgáltatásként fog üzemelni. Így most csak jogszolgáltatás történt, énnekem ez személyes meggyőződésem és véleményem.

Gál Roland szerint a nyomozásnál fontos dolgokat nem vettek figyelembe, egy többszörösen büntetett előéletű ember vallomására alapozták a vádat és minden kétséget kizáró bizonyítékok nélkül hagyták helyben a Szekszárdi Bíróság ítéletét.

Bíróság előtt a gyilkossági ügybe keveredett exfideszes
Az áldozat egy dunaújvárosi vállalkozó, akit gyilkosa megfojtott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik