Belföld

Vegyszerszagú füstöt éreztek a raktártűz környékén

Még csütörtökön reggel is oltották a tüzet a szerdán leégett Frangepán utcai raktárban, írja az Index.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet, a katasztrófavédelem szerint akár hónapokba is telhet ennek megállapítása. Közölték, kritikus mennyiségű káros anyag nem került a levegőbe, de egy, a lap által elért helyi lakó és családja például arra riadt, hogy rendkívül kellemetlen szag áramlott be az ablakon, mely erősen irritálta a légcsövüket.

Mint mondta, a lakást vegyszerszagú füst töltötte meg, ezért felhívták a 112-t, ahol közölték velük,

hogy folyamatosan mérik a levegő minőségét, és a káros anyagok szintje a megengedett értékek alatt van.

Ehhez képest még reggel sem tudtak szellőztetni. Az Index olvasója kíváncsi lenne, hogy a megengedett érték a tartós kitettségre is érvényes-e, de erősen kétli.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Egy hulladékfeldogozó szerint éghetett fém, műanyag, képcső, monitor, elektronika, és a tabletek, notebookok, okostelefonok akkumulátorai, csakhogy ezeket speciális anyagokból készítik, amiket lánggátló anyaggal vonnak be.

A lap által megkérdezett szakember úgy fogalmazott, ha mégis begyulladnak, nagyobb a baj, mert ilyenkor az anyag nem tud rendesen elégni, így tökéletlen égés következik be, és a füsttel például sok korom, szén-monoxid távozik. Hozzáfűzte, a lakók bízzanak a hatóságokban, mert attól, mert valaminek füst szaga van, még nem biztos, hogy káros.

Seszták Miklóshoz közeli cég raktárkészlete is a tűz martaléka lett
Egy 43 milliárdos cég raktárkészlete is bennéghetett, és a kár a volt fejlesztési miniszternek sem közömbös.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik