Belföld

Politikai elemző lehet Vona Gáborból

Sneider Tamás szerint Toroczkai László a Fidesz felé sodródik.

Mint politikai elemzőről, biztosan hallunk majd Vona Gáborról – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Sneider Tamás, a Jobbik elnöke. Azt sem zárja ki, hogy a volt elnök újra megjelenik a párt valamely fontos pozíciójában, „ha a Jobbik tovább növekedik, nyilván még több jó emberre lesz szükségünk” – jelentette ki.

Toroczkai Lászlóról azt gondolja Sneider, hogy a Fidesz felé sodródik, a kormánypárt érdekeit szolgálja. A Fidesszel szembeni küzdelem lehetőségeiről azt mondta, rá lehet mutatni, hogy miközben a kormány a bevándorlásról beszél, maga telepít be migránsokat. Bár a migráció témája a következő évtizedeket is felöleli, kételkedik benne, hogy ez elég lenne ahhoz, hogy az Orbán-rendszer 50-60 évre bebetonozza magát.

Nyilván tudja ezt az az agytröszt is, ami Orbán Viktor mögött áll, és gondolom, már keresik a témákat, amikkel majd foglalkozni lehet, amikor a migráns-ügy kifújt – vélekedett Sneider, hozzátéve, hogy mindeközben óriási problémákkal nézünk szembe, az egyik legszegényebb ország vagyunk az EU-ban, és az uniós pénzek még 2022 előtt elfogynak. Úgy látja, „az autoriter berendezkedések életében mindig van egy időszak, ami gazdasági felemelkedést hoz, de ennek vége is szokott szakadni”. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik