Belföld

Gyárfás: Kirívó ellentétem volt Fenyő Jánossal

A szlovák és a magyar alvilág vele szembeni zsarolására épül az eljárás, amit ellene indítottak – ez áll többek között a Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás hvg.hu által megszerzett 14 oldalas vallomásában. Gyárfás ebben azt állítja, hogy Portik Tamás a beszélgetéseik során folyton Fenyőre próbálta terelni a szót, és ő tíz éve jött rá, hogy ezeket a párbeszédeket rögzíti is.

Elöljáróban határozottan kijelentem: sem a gyanúsításban terhemre rótt, sem más bűncselekményt nem követtem el

– így kezdődik Gyárfás Tamás a nyomozóhatóságnak írt beadványa. „A megmentésemet jelentik ezek a hangfelvételek” – így reagált Gyárfás Tamás lapunknak még néhány héttel ezelőtt arra, amikor szóba hoztuk, hogy az ügyészségnek állítólag rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a Portik Tamással való beszélgetéseiről.

Végre, hogy előkerültek. Legalább tisztázva lesz minden. A megmentésemet jelentik ezek a felvételek, mert tudom, hogy soha nem követtem el azokat, amiket állítanak. És ezek mind az én igazamat fogják alátámasztani. Értetlenül állok a velem történtek előtt

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Gyárfás olvasatában az ügy egyébként a szlovák és a magyar alvilág vele szembeni zsarolására épül. Azt pedig tagadja, hogy bárkinek is megbízást adott volna Fenyő megölésére.

Elöljáróban annyit, elismerem, hogy mások mellett nekem is kirívó ellentétem volt Fenyő Jánossal” – áll a vallomásban, hozzátéve, „soha nem adtam azonban – sem burkoltan, sem nyíltan – megbízást sem Tasnádi Péternek, sem Portik Tamásnak Fenyő János meggyilkolására

Gyárfás vallomásban szóba kerül Fenyő egyik bizalmasának, Percel Tamás pszichológusnak a beszámolója is – ebben három személyt, köztük Gyárfást nevezi meg lehetséges felbujtónak – amit a gyanúsított „fantáziadús kijelentéseknek minősít”. Ezek szerinte nem a tényeken alapulnak. Gyárfás elmondása szerint tartott a zsarolóktól, de attól is, hogy a rendőrségről kiszivárognak az információk. Végül mégis megtette a bejelentést, és mindvégig a hatóság rendelkezésére állt. További részletek a hvg.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik