Belföld

Visszavonul Gumi doki, a budapesti mentők kultikus figurája

Nyugdíjba megy a 74 éves Megyeri László, aki az utóbbi 52 évet az Országos Mentőszolgálatnál töltötte, és saját elmondása szerint csak ruhafogas nem volt ez idő alatt.

A mentőszolgálat Facebook-oldalán közzétett poszt szerint a rendkívül jó humorú mentőtiszt neve ma már egy generációt jelent.  Hosszú éveken át ugyanis ő volt az, akinél a jelenlegi mentődolgozók százai mondták ki először remegő térdekkel, izzadó tenyérrel izgulva, hogy:

Jó napot kívánok! Mentős szeretnék lenni!

Az új belépők számára azonnal eldőlt a mentőkhöz való viszony az erre adott, többnyire csípős iróniával fűszerezett válasz okán, ami mindenkinek beleégett az agyába. Persze vezető beosztását nem humorának, hanem elképesztő munkabírásának és szakértelmének köszönhette.

Gumi doki gúnynevén, amelyet Wallter Matthau-i arc ráncainak köszönhet jót nevet ma is pedig körülbelül 30 éve nevezték el így bajtársai a háta mögött.

Aktív mentőápolói, mentőtiszti és mentésvezetői évei alatt megszámlálhatatlan segélykérő életét mentette meg személyesen vagy épp telefonon keresztül. Hivatástudatát akkor sem nyugdíjazta, amikor erre lehetősége volt. Nyugállományú önkéntesként még 5 évig aktívan részt vett a budapesti mentők irányításában.

A mentők napján a szolgálat főigazgatójától különleges elismerésben részesült a ma utolsó szolgálatát töltő 74 éves szakember.

EGY KORSZAK ZÁRUL MA LE A BUDAPESTI MENTŐKNÉLMegyeri László bajtársunk nem azért kultikus figurája az idén 70 éves…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. május 30.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik