Belföld

Mérgezett tejjel zsarolja az Auchant egy ismeretlen

A Blikk információi szerint egy ismeretlen személy levélben fenyegette meg az Auchan üzletláncot, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket.  A Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

A lap iparági forrásokra hibatkozva arról ír, hogy az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). A hivatal sem kockáztatott: közelményt adtak ki arról, hogy valaki megmérgezhette a több áruházláncban kapható magyar tejeket. Egyelőre az sem biztos, hogy a zsaroló beváltotta a fenyegetését, mivel a Nébih nem talált mérgezett terméket.

A lap szerette volna megtudni a megzsarolt áruházlánctól, hogy mekkora összeget követelt tőlük a zsaroló, illetve, hogy mennyi tejet vittek vissza eddig a vásárlók, de Adorján Abigél kommunikációs munkatárs azt mondta, a folyamatban lévő nyomozás miatt nem válaszolhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik