Belföld

Sallai R. Benedek: Hadházy elárulta a pártot

A botrányos hangfelvétel után sem lép ki a pártból.

Az atv.hu-nak Sallai R. Benedek azt mondta, „piszkosul” nem érdekli, ki szivárogtatta ki a hangfelvételt, amelyen trágárság, dulakodás hallatszik az április 14-i etikai bizottsági ülésén, amikor „minden bizonnyal” hozzájárult ahhoz, hogy Hadházy Ákos a székével felborult.

A  nyilvánosságra került felvétel miatt nem lép ki a pártból.

Bánja, ami történt, de álszentségnek tartja, hogy a trágárság került fókuszba, mondván, nincs olyan politikus, akinek ne lenne egy rossz napja. Úgy véli, Hadházy Ákossal a konfliktusuk nem politikai, hanem személyes, az LMP lemondott társelnöke korábban kiadta őt a sajtónak, mint olyan személyt, akit megvett a Fidesz, pedig valójában Hadházy árulta el a pártot, amikor a balliberális oldal felé nyitott, gyakran a párt háta mögött.

Ez nyilvánvalóan kelthet indulatot.

Szerinte az LMP lemondott társelnöke a választások előtt, ha valami nem úgy történt, ahogy szerette volna, zsarolta nemcsak az elnökséget, hanem a pártot is, amelybe nem a Fidesz, hanem inkább a DK emberei ültek be. Mint mondta, Szél Bernadett társelnöknek (akiről előzőleg azt írta, közpénzből ruháztak fel) nem volt erre ráhatása.

Hadházy minderre úgy reagált, hogy társelnökként természetesen próbálta a politikát úgy irányítani, ahogy megfelelőnek látta, de soha semmit nem tett felhatalmazás nélkül, a párt háta mögött, a párt ellen.

Hadházy: Sallai tettei közül nem a szombati a legsúlyosabb
Hanem az, amit a választások előtt ebben a pártban tett.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik