Belföld

Sallai R. megütötte Hadházy Ákost, fegyelmi indul ellene

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)
Lehetne más, de a párt leköszönő társelnökét kórházba vitték.

Korábban arról írtunk, hogy a 168 Óra értesülése szerint kórházba vitték az LMP társelnökét, Hadházy Ákost, akit a párt leköszönő képviselője, Sallai R. Benedek bántalmazott. Információink szerint azonban Hadházy nincs kórházban, azt mondta, ő nem is érzékelte, csak mások mondták neki, hogy néhány másodpercre elveszíthette az eszméletét.

Az LMP budapesti székházában történt a botrány, ahol visszalépő egyéni képviselőjelöltek fegyelmi tárgyalása zajlott. Hadházy a visszalépett jelöltek – akik ellen Sallai R. kezdeményezte az eljárást – védelmében tanúskodott a testület előtt, amikor párttársa rátámadt. Sallai R. először azt mondta, „ezt nem hallgatja tovább”, majd mégsem távozott, hanem Hadházyhoz ment és székestül elrántotta.

Mindezért Facebook-oldalán a politikus a Fideszt tette felelőssé, az Indexnek pedig azt mondta, feljelentést fog tenni.

Fegyelmi eljárás indul Sallai R. ellen

Az LMP tudatta, az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben.

Hadházy a választások után lapunknak arról beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer ezért a kijelentésért perrel fenyegette meg Hadházyt, Sallai Róbert Benedek pedig  megütötte.

Újra szakadhat az LMP
Vérre menő küzdelem zajlik az LMP-ben a koordináció pártiak és a különutasok között. A végén csak az egyik oldal maradhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik