Belföld

Az ügyészséghez fordul a földalapkezelő Hadházy ügyében

Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón megerősítette a korábban a sajtóban megjelent hírt, miszerint a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul az LMP-s társelnök Hadházy Ákossal kapcsolatban felmerült aggályok miatt.

Hadházy Ákos földügyeit vizsgálná a Fidesz
Úgy tűnik, Mészáros Lőrinc földügyeit egyelőre nem vizsgálják.

Kiemelte, az a gyanú merült fel, hogy az ellenzéki politikus rokona egy strómanhálózat része, amelynek köszönhetően körülbelül 800 millió forintnál valamivel több összeget próbáltak meg földvásárlásokra fordítani. Ráadásul minden szál egy bankszámlához vezet vissza, ahonnan a különféle vevők próbáltak előlegeket,  illetve a végleges vételárat utalni. Jelen információk alapján mindez a Hadházy családhoz köthető, ennek megfelelően megteszik a szükséges ügyészségi feljelentést és reményei szerint nyomozás is indul ezzel kapcsolatosan.

Bitay kijelentette, fontos, hogy

egy olyan ember, aki rengeteget ócsárolta és a taposta a Földet a gazdáknak programot, az kifejezetten érdekel majd engem is, hogy milyen eredményre fog jutni az ügyészség ezzel kapcsolatosan, hogy az ő családja mennyiben érintett egy strómanhálózat vonatkozásában.

Szerinte erre már volt példa az LMP-nél: „Sallai Róbert Benedek, aki egyébként a földhaszonélvezeti pályázatok szerencsés nyertese, ő is délelőtt még megművelte ezeket a földeket, azután délután bejött a parlamentbe és elmondta, hogy csak Fideszesek nyernek az állami termőföld programon”.

A Fidesz már vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményezett az LMP-s politikus ellen.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik