Belföld

Gyilkosként állítja be a fideszes sajtó az LMP társelnökét

A politikus szerint hetekig kérlelték idős szomszédja lányait, hogy tegyenek valamit édesapjukkal.

Több kormánypárti sajtótermék is beszámolt arról, hogy meghalt Hadházy Ákos idős szomszédja. „Elzárta nála a vízvezetéket, máskor eláztatta a lakását és anyagilag tönkretette nyugdíjas szomszédját az LMP társelnöke” – írta az Origo, a TV2 szerint pedig a politikus „mindent megtett azért, hogy tönkretegye az idős szomszédot, hogy elüldözze őt az otthonából és hogy megszerezze a nyugdíjas lakását”.

A vádakra Hadházy a Facebookon reagált, megjegyezve: „méltatlan ezeket leírni, dehát muszáj”. Még azelőtt, hogy elhunyt az idős férfi, azt írta: hosszú ideje könyörögtek szomszédja lányainak, hogy tegyenek valamit édesapjukkal, majd miután végre bevitették a kórházba, a TV2 közölte, hogy válságos állapotban van. Előtte Hadházy édesapja hetekig hordta neki a fát, hogy ne fagyjon meg.

A politikus azt állítja, hogy szomszédjuk évekig az ő vizüket használta, ez egy felújítás során derült ki, amikor a vízszerelő lekötötte lakását. Ezután saját költségükre készíttettek neki egy új bekötést, de a vizet azután is ingyen használhatta.

Hadházy azzal is védekezik, hogy miután társasházuk teteje veszélyesen rossz állapotba került, megjavíttatták azt, a szomszéddal pedig megállapodtak, hogy eltartási szerződés fejében nem kell fizetnie a költségeket. Ezt azonban az idős férfi egyik lánya az utolsó pillanatban megakadályozta, és a maga nevére íratta a lakást.

Az LMP társelnöke megjegyezte: nem tisztességes az a választás, ahol a miniszterelnök egyetlen intésére milliók előtt lehet az ellenfelet lejáratni úgy, hogy esélye sincs védekezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik