Belföld

Válaszolt a Facebook a közmédiának, nem tették zsebre

Megírtuk, letiltotta a Facebook a Svédországból „hazamenekült” nő riportját a hirado.hu közösségi oldaláról. A döntést azzal indokolták, a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal. Később az interjúnak egy svédországi fotókkal illusztrált változatát, majd szerdán a német faluban rettegő, Sopronban költöző családról készült anyagot is letiltották.

A Svédországból „hazamenekült” nő már 2016-ban a Budai Várban lakott
Rövid időn belül össze is veszett a főbérlővel, akit levélben sértegetett, éppen úgy, ahogyan Svédországban tette, ahol el is ítéleték a balhézásaiért.

A hirado.hu-n csütörtökön megjelent cikk szerint már az első videó törlése után megpróbálta felvenni kapcsolatot a Facebook adminisztrátoraival és haladéktalanul kérték, hogy helyezzék vissza a tartalmat.

Legnagyobb bánatukra a Facebook nem reagált a szabályzatban előírt 24 órán belül a reklamációra, de azért végül csak kaptak választ.

Mint írják, a válaszlevél már angolul íródott, megköszönve az érdeklődést arról tájékoztattak benne, hogy megkeresésük kapcsán a magyar nyelvet a Facebook nem támogatja, lehetőség van viszont választani az angolon kívül az arab, holland, francia, német, héber, olasz, spanyol vagy török nyelvű ügyintézések közül.

Az arabon láthatóan felháborodott a közmédia, a cikk címe is úgy szól,

videótörlések: Magyarul nem, de arabul készséggel szóba állna velünk a Facebook.

Ennek egyébként valószínűleg az az oka, hogy a Facebook világnyelveken kommunikál, az arabot pedig úgy 300 millióan beszélik a világon.

Lázár: A Facebookon cenzúra van
A miniszter a közösségi oldal európai központjánál tiltakozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik