Nagyvilág

Többszörös elítélt beszélt az M1-en arról, hogy miért jött haza Svédországból

Szerinte nagyon rossz ott a közbiztonság, ehhez képest ő követett el bűncselekményeket svédek sérelmére.

Pénteken sugárzott az állami média interjút egy magyar nővel, aki arról beszélt, hogy hazajött Svédországból, mert nagyon rossz ott a közbiztonság. Szavaival azt akarták igazolni, hogy a nyugati sajtó nem beszél a bevándorlással kapcsolatos problémákról.

Az Index által megszerzett hatósági iratokból azonban az derül ki, hogy a nőt hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban. Több mint hétszázezer forintnyi koronát kellett fizetnie a sértetteknek, akik valamennyien svéd állampolgárok.

A nő hol pszichológusnak, hol állatvédőnek, hol pedig hivatalos személynek adta ki magát. Egy svéd szomszédnőjével összeveszett, azután pedig sms-eket írogatott másoknak, amelyekben a szomszédot kurvának és pszichopatának állította be. De az is előfordult, hogy veszekedés közben kávét öntött a szomszédjára.

Miközben az M1-en úgy mutatták be a nőt, mint aki Stockholmban dolgozott, a hatósági iratokban ennek nyoma sincs, a dán határhoz közel található Båstadban élt édesanyjával a bűncselekmények idején. Ez egy néhány ezer fős település, ahol metró és villamos sincs, noha a nő azt állította, hogy metróval ment be a munkahelyére, amikor egy bevándorló megtámadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik