Belföld

Semjén vadászata miatt a Jobbik feljelentést tesz

semjen-lovon(210x140).jpg (Array)
semjen-lovon(210x140).jpg (Array)
Vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményeznek a miniszterelnök-helyettes ellen.

Szilágyi György képviselő közölte, a kormánypárt politikusai, médiumai  hazugságokkal próbálják leplezni a KDNP elnökének helikopteres luxusvadászatát, éppen csak azt nem mondták, hogy

beszéltek a Mikulással, aki azt mondta, hogy a rénszarvasok igenis repülnek és csak helikopterrel lehet őket vadászni.

Semjén: Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas
A kereszténydemokrata politikus megpróbálja rövidre zárni a luxusvadászataival kapcsolatos témát.

Az ellenzéki politikus szerint Semjén Zsolt svédországi vadászatait Farkas József fizette, a vállalkozó cégcsoportjának köze volt a Híd a munka világába programhoz, a Türr István Képző és Kutató Intézet egy 31 millió forintos programjához.

Állami megbízásokon taroló üzletember utalta át Semjén svédországi luxusvadászatainak költségeit
Farkas József -akinek érdekeltségébe tartozik többek között jó néhány magyarországi hotel- letagadta a Magyar Nemzetnek, hogy a KDNP-s politikussal jár vadászni. Pedig még kép is készült róluk.

A cégek 2012 és 2017 között, a vadászatok éveiben összesen 800 millió forint értékű közbeszerzést nyertek el, 10 alkalommal pályáztak vissza nem térítendő uniós forrásra, és csaknem 600 millió forintot kaptak.

Összeadva a család 1,3 milliárd forintot tudott profitálni, ehhez Semjén Zsolt barátsága nélkül nehezet jutottak volna hozzá – mondta Szilágyi György, aki szerint a miniszterelnök-helyettesnek a mintegy 25 millió forint összértékű vadászatokat fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában.

A Jobbik képviselője kérte, hogy a parlament mentelmi bizottsága mielőbb vizsgálja ki az ügyet, ha pedig a hatóságok nem vizsgálják a vesztegetés gyanúját, akkor a Jobbik kormányt alakítva teszi azt meg.

szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
Szigetvári: Miből fizeti Semjén a svédországi vadászatát? 
A fideszes urizálás nem ismer határokat - véli az Együtt miniszterelnök-jelöltje
Lemondatná Semjént Karácsony Gergely
Az országot pedig visszavezetné Európába. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik