Belföld

Állami megbízásokon taroló üzletember utalta át Semjén svédországi luxusvadászatainak költségeit

Újabb részleteket közölt a Magyar Nemzet Semjén Zsolt svédországi luxusvadászatairól. Ebből kiderül, habár a Fidesz-KDNP politikusai és a kormányközeli média rokonlátogatással magyarázta a kereszténydemokrata politikus utazásait, a rokonok soha nem vettek részt a vadászatokon.

Két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak, az egyikük Farkas József üzletember, akinek érdekeltségébe tartozik többek között jó néhány magyarországi hotel is.

Neki különösen fontos szerep jutott a vadászatokon, hiszen

a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át a vadászatszervezőknek. 

Farkas érdekeltségeinek sok állami megbízás jutott különösen 2010 után, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

Az üzletemberhez köthető négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa 365 millió forint uniós támogatást kapott, a szálloda avatóünnepségén éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy az üzletember érdekeltségébe tartozik a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. is, amely a Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint a második Orbán-kormány idején huszonnégy közbeszerzési pályázatot nyert el.

2015-ben egyik érdekeltsége, a Száz Magyar Falu nevű kiadócég komoly botrányba keveredett,

amikor kiderült, bruttó 31 millió forintért egy körülbelül húszéves amerikai mezőgazdasági projekt tankönyveit másolt le, amelyet vadonatúj magyar könyvként adott ki a Türr István Képző- és Kutatóintézet az Eötvös-programban.

Farkast telefonon kereste a Magyar Nemzet, aki letagadta, hogy részt vett volna a vadászatokon. Azt mondta, nem is tudja miről beszél az újságíró, ami azért is meglepő, mert a lap által közölt fényképeken jól kivehető, hogy a fotókon ő is szerepel Semjén Zsolt oldalán.

Az utazások másik állandó szereplője a 2010 és 2013 között a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati, vadászati főosztályának vezetője, Vajai László volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik