Belföld

Semjén Zsolt óriási bakot lőtt

A mérhetetlenül népszerű pártelnök ezért repült is.

A Magyar Nemzet szerint ugyanis nemcsak Rogán Antal ül helikopterre, hanem a miniszterelnök-helyettes is, ha erre szükség van. A lap birtokába került fényképek és dokumentumok szerint a Fidesz–KDNP lista második helyén szereplő Semjén Zsolt 2012 óta jár vadászni Svédországba.

Nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők azt mondták, Semjén Zsolt főleg jávorszarvasra, rénszarvasra, siketfajdra szeret vadászni.

Svédországba rendre elkísérte az agrártárca egyik volt főosztályvezetője, de más magyarokkal nem akart találkozni, ezért előfordult, hogy a szervezők egy egész hotelt kibéreltek számukra. Azért is mindent meg kellett tenniük, hogy a vadászat sikeres legyen.

A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. 

Volt, amikor lovat béreltek, de a dokumentumok és fényképek tanúsága szerint tavaly szeptemberben  a vadászathoz helikopter kellett. Azzal űztek egy rénszarvast, amit aztán Semjén Zsolt el is ejtett. A helikopter bérlése egy órára több mint 750 ezer forintba kerül – írja a lap.

Visszaidézik azt is, hogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként Semjén Zsolt az Echo televíziónak azt mondta, hogy Kádár János és Fekete János politikailag és pénzügyileg konszolidálta a vadászatot és a vadászatnak semmi köze a politikához, majd azt is mondta, hogy a vadászat hungarikum.

Semjén Zsolt szélsőséges vadászgyűlöletről beszélt
Ha kóbor kutya lenne, azt kívánná, ejtsék el ahelyett, hogy megfagyjon vagy éhen pusztuljon.
Semjén: Fel kell lépni a vadászati fegyvertartás szigorítása ellen
Pedig az EU ezt éppen a terrorizmus elleni védelem miatt vezetné be.

Hajtóvadászat Semjén ellen

Ezzel a címmel magyarázta el az Origo, hogy Semjén Zsolt azért jár  Svédországba vadászni, mert nagybátyja és unokatestvérei ott élnek. Ott a vadászat lóháton és gyalogosan történik, a helikopterre csak azért van szükség, mert a skandináv országok törvényi előírásai szerint a lelőtt álla húsát minden alkalommal el kell szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik