Belföld választás 2018
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Lemondatná Semjént Karácsony Gergely

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 03. 10. 12:13

Az országot pedig visszavezetné Európába.

Ha az MSZP-Párbeszéd április 8-án megkapja a választók bizalmát, akkor visszavezeti Magyarországot Európába. Ezt mondta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, miután találkozott Reiner Hoffmann-nal, a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével.

Karácsony Gergely szerint a választók nemcsak arról dönthetnek, milyen lesz a belpolitika, hanem le is válthatják azt a kormányt, amely gátja annak, hogy Európa magára találjon és elinduljon egy olyan úton, ami Magyarországnak és a kelet-közép-európai régió országainak alapvető nemzeti érdeke.

Ők Magyarország hajóját visszavezetné Európába, a szociális Európa irányába, egy olyan Európába, amely a válságokon túl tud lépni. A teljes magyar társadalmat egy szociális, biztonságos és fejlődő Európa részeként szeretnénk látni a következő évtizedekben – mondta Karácsony.

A magyar emberek európai béreket és európai szociális biztonságot akarnak,  az a kormány, amely ezt akadályozza, az a magyar munkavállalók érdekével szemben politizál.

A Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével egyetértettek abban, hogy Európának egységes bérpolitikára van szüksége.

Ez nem egy olyan “buta és leegyszerűsített” javaslat, mint amivel a Jobbik próbálja félrevezetni az embereket, hanem az egységes európai minimálbér-politikáról, egységes munkavállalói jogokról és az európai társadalmi egységről szól.

Reiner Hoffmann arról beszélt: Európa nincs kimondottan jó állapotban, ezért fontos, hogy a tagállamok szoros együttműködésben egy politikai változást indítsanak el. Az embereknek látniuk kell, hogy Európa több egy közös piacnál, de ehhez erős szociális dimenzióra van szükség.

Európában lényeges béremelés kell a munkavállalóknak, semmi értelme, hogy a tagállamok azzal versenyeznek, hogy egyre alacsonyabb béreket fizetnek, egyre hosszabb munkaidőt követelnek.

A munkaerőpiac európai játékszabályaihoz európai minimálbér-szabályozás szükséges – mondta a német szakszervezeti vezető, aki jelezte, Berlinből nem tudja megállapítani, hogy a jelenlegi kormány kész-e arra, hogy ezt a fajta kurzusváltást támogassa Európában.

Hofmann érdeklődéssel és kíváncsisággal érkezett Budapestre, ahol szeretne képet alkotni arról, hogy a választások után lehetséges-e a kormányváltás. A találkozón részt vett Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke is.

Karácsony Gergely nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kormányra kerülve beengedne-e migránsokat az országba. Arra a kérdésre, mi a véleménye Semjén Zsolt KDNP-elnök nyilvánosságra került svédországi vadászatáról, azt mondta: Semjén Zsolt egy “korrupciós önvallomást” tett azzal, hogy a nyilvánosság elé tárta, milyen drága hobbikat űz.

Szerinte egy politikusnál nagyon kényes, ha ez a hobbi drágább, mint amennyit a legális fizetése lehetővé tesz, nyilvánvaló, hogy Semjén Zsoltnak csak “lopott pénzből” lehetett pénze erre, ezért távoznia kell a magyar közéletből. (mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.