Belföld

Megjelent az OTP-csoport Mészáros Lőrinc cégbirodalmában

Az Appeninnbe vásárolta be magát az OTP Ingatlanbefektetési Alap.

5,92 százalékos kisebbségi részesedést szerzett az OTP Ingatlanbefektetési Alap az Appeninn Nyrt.-ben – írja az Index, megjegyezve az utóbbi cégről, hogy az hivatalosan is Mészáros Lőrinc cégbirodalmának része. A hírt a felcsúti polgármesterhez kapcsolódó tőzsdei társaságok vezető cége, a Konzum Nyrt. adta közre.

Az OTP-csoport és a Mészáros-birodalom között nem ez az első kapcsolat, a bank Orbán Viktor barátjának több agrárérdekeltségét finanszírozta. Ezen felül Barna Zsoltról, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatójáról úgy tudni, jó kapcsolatokat ápol Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel.

A hírek szerint a Mészáros-birodalomban nagyon örülnek az OTP megjelenésének, mert úgy ítélik meg, hogy ez növeli a cégcsoport reputációját, másfelől a tőzsdén jegyzett Appeninn logikus befektetés lehet egy jelentős ingatlanalap számára. Mészáros belépése előtt az Appeninn portfólióját alapvetően ifj. Ádámosi György építette fel, aki édesapjával együtt régi családi barátja Csányi Sándornak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik