Belföld

Lobbisták hívták Amerikába vadászni Semjén Zsoltot

A Parlamentben fogadta egy amerikai vadászlobbi-szervezet elnökét. Amikor a hobbi és a közhivatal találkozik.

Az 1980-as évek tévéhíradóit idéző videóriportban adta hírül hétfőn Semjén Zsolt, hogy a Parlamentben fogadta a Safari Club International elnökét. Ez egy amerikai lobbiszervezet, amely „a vadászat szabadságának megvédése” érdekében győzköd döntéshozókat, honlapjukon azt írják, hogy ezen tevékenységükre 2000 óta 140 millió dollárt költöttek el.

A beszámoló szerint a magyarországi vadgazdálkodás helyzetéről és a 2021-es budapesti vadászati kiállításról tárgyaltak Paul Babazzal, aki azt mondta, nagyszerű az a munka, amit hazánk végez e téren. Külön elismerését fejezte ki Semjénnek, akit meghívott az Egyesült Államokba, és azt is elárulta, hogy az Év Törvényhozója díjat adták neki.

A rendkívül felvillanyozott miniszterelnök-helyettes elképesztően fontosnak nevezte, hogy az amerikai szervezet „szobrászati értékű” trófeáit és relikviáit bemutassák Magyarországon, szerinte ezzel a világ figyelme is Budapestre fog irányulni. Azt mondta, nagy megtiszteltetés, hogy meghívták Amerikába vadászni, majd így próbált viccelődni:

Hogy kicsit borzoljam az ellenzéki média kedélyét, megpróbálom kitriblizni azt, hogy Bayer Zsolt barátom is eljöhessen velünk.

Hétfőn a Magyar Nemzet írt arról, hogy Semjén Zsolt svédországi luxusvadászatait egy olyan üzletember fizette, aki jelentős állami megbízásokban részesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik