Belföld

150 éve kihalt a vad rénszarvas Svédországban, tehát Semjén háziállatokra lövöldözött

A napokban derült ki, hogy Semjén Zsolt 2012 óta jár vadászni Svédországba, ahol a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők szerint főleg jávorszarvas, rénszarvasra és siketfajdra szeret lőni.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint volt, hogy helikoptert is igénybe vettek egy rénszarvas elejtéséhez, amit a svéd hegyeket vadászokkal járó, arrafelé sűrűn helikopterező természetfilmes Török Zoltán szerint háziállatként tarthattak.

Mint Facebook-bejegyzésében írta,

nincs vad rénszarvas Svédországban. Kihalt, vagy 150 éve. Tudom, mert két rénszarvas filmet is csináltam Skandináviában, évekig forgatva. Azaz bátor miniszterelnök helyettesünk alighanem háziasított rénekre vadászott, ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürkemarhákra.

Videó is készült Semjén Zsolt svédországi vadászatáról
A miniszterelnök-helyettes szívesen megy Afrikába is.

Elmagyarázta, a megjelent képek kora ősszel, az első betereléskor készültek, ilyenkor a nagyobb bikákat kiszelektálják, mert a húsuk nagyon rossz ízű lenne a bőgés után.

A tetemet el lehet helikopterrel szállítani, de legtöbbször quaddal teszik, mert az jóval olcsóbb, nem is értem a helikopter alatt lengedező rént. Mondjuk akinek van pénze dögivel az persze megteheti

– tette hozzá.

Semjén egyébként úgy reagált az ügyre, hogy nem ő helikopterezik, hanem az állat, aminek a fajtáját elsőre nem is sikerült eltalálnia.

Ennek a kormánynak is az egyik legkiemelkedőbben idióta tagja Semjén Zsolt, akiről ugye most a hírek szólnak (addig se…

Közzétette: Zoltán Török – 2018. március 9.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik