Belföld

Semjénék kivágták a helyi elnököt, ő a hátsó ajtón tért vissza

Szalma Botond nagyobb önállóságot akart a KDNP-nek, de Semjén Zsolték inkább kicsapták őt. A bíróság azonban neki adott igazat.

Közepes hosszúságú és tiszteletteljes levélben jelentette be Szalma Botond, a KDNP egykori (de aztán kizárt) budapesti elnöke a Facebookon, hogy a kizárása nem volt jogos. A Semjén Zsolt pártelnöknek és Bagdy Gábor alelnöknek címzett levélben arról ír, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon és jogerősen helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék 2016. február 17-i ítéletét,

tehát Szalma ismét a KDNP tagjának számít, ugyanis a kizárása és párttisztségektől való megfosztása szabálytalan volt.

Szalma azonban nem tervez belülről bomlasztani, azt írja, megismerte párttársai véleményét, valamint magatartásukból azt a következtetést vonta le, hogy a személyében egy „nemszeretem, rendszeridegen taggal” egészülne ki a párt. A konklúzió a következő:

A legbékésebb megoldásnak azt tartom, ha mint KDNP tag a mai nappal megköszönöm a lehetőséget, hogy a KDNP tagja és egyik – mégha szemetekben gyenge is – vezetője lehettem, és ezen levelemmel egyben lemondok a tagsági viszonyomról.

Szalma ezzel azt kéri, fogadják el lemondását és töröljék a párttagok közül. Hozzáteszi: „Remélem, hogy az idő múlásával már csak a szépre emlékszünk majd mindannyian.”

A tegnapi nappal ezt a levelet küldtem Dr Semjén Zsolt és Dr Bagdy Gábor Uraknak:Tisztelt pártelnök Úr! Kedves…

Közzétette: Szalma Botond – 2018. március 8.

Szalmát még 2014 novemberében zárta ki azonnali hatállyal a párt országos fegyelmi és etikai bizottsága, mondván Szalma a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított, sőt függetlenként indult a IV. kerületben az önkormányzati választáson, szemben a Fidesz-KDNP jelöltjével.

Szalma azonnal fellebbezett, majd bíróság elé került az ügye. Szerinte azért akarták eltakarítani, mert ő önálló arculatot szeretett volna a Fideszen csüngő pártnak. Még kizárása előtt így fogalmazott az Index szerint:

Szerintem a Fidesszel való szövetséget csak erősítené egy önálló KDNP. Persze, az aki csak gombnyomogatónak tekinti az embereket, ezzel nyilván nem ért egyet. El kéne dönteni, hogy van KDNP, vagy nincs. Akkor legyünk inkább egyszerűen a Fidesz tagjai.

Korábban, még 2011-ben lapunk is készített interjút a hajóscsaládból származó Szalmával, aki akkor még optimistább volt.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik