Belföld

Tudtukon kívül „ajánlottak” kamupártokat az ellenzéki politikusok

Az LMP képviselőjelöltje a választási bizottságtól kérte ki, hogy mely pártok ívein szerepel az aláírása.

Nyolc kamupárt aláírásgyűjtő ívein is megtalálták az LMP egyik országgyűlési képviselőjelöltjének (hamis) aláírását – írja az Index. A portált a jelölt, Kassai Dániel kereste meg azzal, hogy oknyomozásba kezdett, miután felmerült a gyanú, hogy visszaéltek adataival.

Kassai a helyi választási irodához fordult, így derült ki, hogy összesen nyolc kamupárt élt vissza nevével, aláírásával és személyes adataival: a Haza Mindenkié Párt, a Szegényekért Párt, a Magyarországi Cigánypárt, a Szegény Emberek Magyarországáért Párt, az Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt, a Hajrá Magyarország! Párt, a Haladó Magyarországért Párt és a Minden Szegényért Párt. A képviselőjelölt feljelentést tett.

Ugyanígy járt az Együtt mezőhegyesi tagja, Kovács István is, aki választókerületében két párt ajánlóívét írta alá, de a helyi választási bizottságtól kikért adatokból kiderült, hogy további 11 párt ívein szerepelnek az adatai. Ő is feljelentést tesz a rendőrségen, és az adatvédelmi hatósághoz fordul a személyes adataival való visszaélés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik