Belföld

A választókerületek kevesebb mint felében állít jelöltet az Együtt

Ötven körüli jelöltjük lett, Budapesten 13 körzetben állítottak jelöltet, négy megyében viszont egy együttes se fog indulni a választásokon. Országos listát állít a párt.

15 megyében közel 50 egyéni jelöltet állít majd az Együtt, vagyis a választókerületek több mint felében és négy megyében nem lesz jelöltje a pártnak – írja az Index egy hétfői sajtótájékoztató alapján. Szigetvári Viktor elnök itt bejelentette, hogy országos listát is állítanak.

Szigetvári, aki a párt kormányfőjelöltje is, hozzátette, várakozáson felül teljesítettek, bebizonyították, hogy országos szervezettel és hálózattal rendelkeznek. Azonban a fenti számokból látszik, hogy nincs oka a pártnak ünnepelni, főleg, hogy már korábban bejelentették, hogy két-két MSZP-s, DK-s, LMP-s és független javára visszalépnek, cserébe pedig semmit sem kapott az Együtt.

Márpedig a párt szerint az egyéni körzetekben lehet leváltani a Fideszt, ezért is várják, hogy majd az ő jelöltjeik javára is lesznek visszalépések. Szigetvári elmondta, a Jobbikkal nem terveznek együttműködni. A választókerületekről amúgy jelenleg nem tárgyalnak senkivel, bár ők készek a megegyezésre.

Az Együtt elfogadta Karácsony Gergely MSZP-Párbeszéd-kormányfőjelölt ajánlatát a március 15-i közös ünneplésre. Csepeli jelöltjük, Szabó Szabolcs fog felszólalni, aki pont egy balos jelöltállítási harcba csöppent helyben, és Szigetvári szerint

az esete, azt hiszem, megtestesíti azt, hogy miért fontos az, hogy ne támadják hátba ellenzéki oldalról.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik