Belföld

Három éve lépett ki Lakatos Béla a Fideszből, most megint kiakadt Orbán cigányozásán

Egy hazában élünk, egy problémája van mindenkinek. A cigányság olyan része a társadalomnak, mint bárki más. Ugyanúgy ezekkel a problémákkal nap, mint nap találkozik, mint bárki más találkozik a mindennapokban, és őt is ugyanúgy érinti.

– közölte Lakatos Béla, Ács polgármestere Orbán Viktor miskolci romákat migránsozó mondataira. Lakatos 2015-ben pont azért lépett ki a Fideszből, mert sok volt neki, hogy Orbán akkor is a menekültekhez hasonlította a cigányokat. Akkor azt mondta,

Az egész már nem az én világom. Ahogy most intézi a Fidesz az ügyeket, elfogadhatatlan az én értékrendem alapján. De legfőképp az a tegnapelőtti beszéd, amiben a miniszterelnök a menekültügyet és a romaügyet hasonlítja össze, és a romákat országon kívüliként és egyfajta kényszerű feladatként kezeli.

https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/1039207769554371/

Lakatos Béla most a Momentum jelöltje, a párt országos listáján hatodik helyen van.

Orbán Viktor egyébként azt mondta, hogy

Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak, látták, mi lett belőle, ezt a miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor, pedig ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra.

Majd később Gulyás Gergely is megerősítette, hogy valóban a cigányokat migránsozta a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik