Belföld

Gulyás Gergely megerősítette, hogy Orbán valóban migránsozta a miskolci cigányokat

Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak, látták, mi lett belőle, ezt a miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor, pedig ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra.

– ezt mondta Orbán Viktor a Miskolc TV-nek, amivel viszonyleg egyértelműen arra célzott, hogy a Miskolcon élő romák migránsok lennének.

Gulyás Gergely szerencsére a maradék ködöt is eloszlatta a miniszterelnök mondatairól, mert azt mondta, hogy a miniszterelnök Gyurcsány Ferenc Fészekrakó programjára gondolt, és szerinte a miskolciak abban az időben tapasztalhatták meg, milyen, amikor egy ilyen programmal visszaélve érkeznek oda sokan.

A Fészekrakó program használt ingatlanok vásárlását támogatta állami forrásból, így 2005 után sok szegény többgyerekes család költözött be vidékről Miskolcra, akiknek egy része nem is volt többgyerekes, mert egy csalássorozat miatt többen hamis igazolásokkal költöztek oda, és nem tudták fizetni a részleteket.

Gulyás Gergely csütörtökön a miniszterelnök mondatait úgy értékelte, hogy a Fészekrakó program egészen elképesztő együttélési válsághoz vezetett,

aminek igenis része volt a cigány-magyar együttélés problémája is.

Gulyás Gergely szerint egyébként nem riogatás, hogy Orbán a migráció kapcsán hozta fel a miskolci romákat.

Ezzel a RomNet.hu egyébként nem értett egyet, mert a lap

Orbán Viktor miniszterelnök és Fidesz-elnök kampányában a gyűlölet céltáblájává tette a cigányságot

címmel írt publicisztikát. Ebben úgy értelmezik Orbán mondatait, hogy csak idő kérdése volt, hogy elkezdik Soros György után magasabb fokra tekerni és új céltáblát találni.

Mi jeleztük, csak idő kérdése, mikor kerülnek a gyűlöletgépezeti propagandába a romák. Hát megtörtént! Az eddigi kettős beszédek helyett egyértelmű az üzenet, és egyértelművé vált az is, Orbán Viktor úr miként is vélekedik az államalkotó kisebbségi népcsoportról.

– írja a cikk.

Váradi Gábor, a miskolci roma önkormányzat elnöke azt mondta a HVG-nek, hogy

Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy Magyarország miniszterelnöke migránsnak nevezi, és ilyen módon stigmatizálja a magyar cigányságot.

Majd hozzátette, hogy

Minden a szavakkal kezdődik. Aztán ne legyünk meglepve, ha fizikai támadások, aterocitások is érik ez után a romákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik