Belföld

Két kórházban sem vették észre a nyolcéves kislány combjába fúródott ceruzát

Hetekig csak kötözgették a gyermek sebét, ami nem gyógyult.

Két kórházban sem vették észre azt az öt és fél centis ceruzadarabot, amely egy iskolai baleset során beletört egy nyolcéves mindszenti kislány combjába. Barbarát csak közel egy hónappal a baleset után műtötték meg Szegeden, ekkorra tályog keletkezett a sebben.

Az édesanya a Délmagyarországnak elmondta: a kislány a kabátzsebében felejtette a ceruzát, a szünetben felbuktatták és olyan szerencsétlenül esett, hogy a ceruza átfúrta a ruháját és beleállt a combjába. A sebén nem látszott semmi különös, de a gyermeknek olyan fájdalmai voltak, hogy lábra sem tudott állni.

A háziorvos megnézte a sebet, majd a szentesi kórházba küldte a kislányt. Ott is megnézték a sebet, de csak a külső részét, Az orvos kitisztította, fertőtlenítette, majd egy-két naponta kellett járniuk kötözésre. A seb viszont nem gyógyult, egy idő után pedig feldagadt Barbara sérült combja.

Az orvos ezután a hódmezővásárhelyi kórházba küldte a gyermeket, ott antibiotikumos kezelést ajánlottak. Egy hétre rá a seb csúnyán bepirosodott és váladékozott is. Február közepén javasolta a háziorvos, hogy kérjenek a szegedi gyermekklinikán is szakvéleményt. Itt végre röntgent készítettek, akkor derült ki, hogy a ceruzadarab a kislány combjába fúródott. Múlt kedden elvégezték a műtétet.

Az anya azt fontolgatja, hogy pert indít a szentesi és a hódmezővásárhelyi kórház ellen, mert az orvosokban nem merült fel, hogy alaposabban megvizsgálják a kislányt. A szentesi kórház orvos igazgatója azzal védekezett, hogy az ügyet kivizsgálták, és megállapították, hogy első ellátást végző orvos igyekezett feltárni a sebet, a rutinszerűen végzett röntgenek pedig nem alkalmasak a ceruza kimutatására.

Keresték a hódmezővásárhelyi kórházat is, úgy tudni, az intézmény vezetője még a múlt hét végén engedélyt kért a fenntartótól nyilatkozattételre, de azóta sem küldtek választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik