Belföld

Ezek szerint tényleg leszáll Sorosról a kormány

A hódmezővásárhelyi vereség után már nem Soros Györgyben, hanem az ENSZ-ben láthatja a fő ellenséget a magyar kormány, legalábbis erre utal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozata, miszerint javaslatot tett arra, hogy indítsanak tájékoztató kampányt

az ENSZ migrációs csomagjáról.

Tehát még egyszer: nem Sorosról, az ENSZ migrációs csomagjáról.

Visszafogta a sorosozást a kormány
A baráti sajtóban is ritkábban hangzik el Soros György neve.

A kormány és az ENSZ között már hetek óta megy az adok-kapok, Szijjártó hétfőn például már egyenesen lemondásra szólította fel a szervezet emberi jogi főbiztosát, miután rosszat mondott Orbán Viktorról.

Az MTI tudósítása szerint a külügyminiszter egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az emberek figyelmét fel kell hívni, hogy van egy veszélyes javaslat, amely világszinten meghatározná a migrációs politikákat. Ugye ugyanezt állították Sorosról is, de a jelek szerint most az ENSZ van terítéken.

A közmédiában szedte ízekre a Stop Sorost az ENSZ emberi jogi képviselője
Szerinte Magyarországon az elmúlt években egy jól bevált séma alapján válik egyre bonyolultabbá a civil szerveződések működési környezete.

Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést

– magyarázta.

A külügyminiszter kijelentette: fenntartjuk a jogot, hogy mi magyarok dönthessük el, kit engedünk be az országba és kivel akarunk együtt élni, ezért mindig küzdeni fogunk, hogy ne mások mondják meg, kivel éljünk együtt a saját hazánkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik