Belföld

Szijjártó durván nekiment az ENSZ-nek

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 02. 17. 06:47

A külügyminiszter írásba adta, a világszervezet iratanyaga elfogadhatatlan.

Az ENSZ vitaindító anyaga, a Globális migrációs csomag egy súlyosan elfogult, szélsőségesen bevándorlópárti dokumentum. Ezt írta a Magyar Idők szombati számában publicisztikájában Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése hozzájárul a gazdasági növekedéshez, jóléthez, a migráció mindenkinek hasznos, ha tervezett módon zajlik.

Ezzel szemben ő úgy véli, a migráció

azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk teljesen más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen.

A külügyminiszter hozzáteszi, az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék.

Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan.

Szerinte az ország, amely nem tudja megvédeni határait, nem ország többé. Az ENSZ szerint az egyes országoknak szervezetté, folyamatossá kellene tenniük a migránsok befogadását, legálissá a gazdasági bevándorlást.

Vagyis jöjjön mindenki bátran Európába, van itt hely mindenkinek. Ez ostobaság, ez az európai civilizáció feladása.

Ha valaki elolvassa Soros György stratégiai terveit az Európa számára szükséges bevándorlási folyamatok ösztönzéséről, akkor egyértelművé válik a szándékok egybeesése az ENSZ csomagja és Soros György terve között. Márpedig a magyar kormány nemet mond a Soros-tervre és elutasít minden bevándorláspárti kezdeményezést – írta Szijjártó Péter.

Syrian refugees walk on their way back to the Syrian city of Jarabulus
 on September 7, 2016 at Karkamis crossing gate, in the southern region of Kilis. / AFP PHOTO / BULENT KILIC
Elkészült az ENSZ migrációs egyezményének tervezete
A dokumentum összeállítói szükségesnek tartják, hogy az adott ország állampolgárai hiteles, tényeken alapuló információt kapjanak a migrációról.
Orbán Viktor interjút ad a Kossuth Rádiónak 2017. december elsején. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Orbán attól fél, hogy a migráció emberi alapjoggá válik
A pénteki rádióinterjúban a miniszterelnök fő témája megint a migráció volt.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Könnygáz száll a Parlamentnél

Oszlatják a tüntetőket.

Élő videó: Könnygáz száll a Parlamentnél