Belföld

Egymásnak adják a kilincset a miniszterek Hódmezővásárhelyen

Jövő héten időközi polgármester-választás lesz, ezért érezhette fontosnak Balog Zoltán, hogy itt tájékoztassa a sajtót.

„Példaértékű a Hódmezővásárhelyen tíz éve elindított Egészséges Vásárhelyért Program (EVP) – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere szombaton Hódmezővásárhelyen.” Így kezdi tudósítását az állami hírügynökség arról, hogy az Egészséges Vásárhelyért Program szűrőnapján Balog Zoltán sajtótájékoztatót tartott a városban, ahol Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán alpolgármester is méltatta az elért eredményeket.

Az elmúlt egy hónapban szokatlanul sok miniszter látogatott Hódmezővásárhelyre: január 29-én Varga Mihály itt méltatta a közigazgatás sikeres átalakítását, február 5-én Kósa Lajos több tízmilliárd forintnyi helyi fejlesztésről beszélt, másnap Simicskó István a helyi laktanya többmilliárdos felújítását jelentette be. Orbán Viktor pedig múlt szerdán közös képet tett fel a Facebook-oldalára Lázár Jánossal és Hegedűs Zoltánnal.

Mindez nem véletlen, február 25-én ugyanis időközi polgármester-választást tartanak, ahol Hegedűs a Fidesz jelöltje, bár az MTI mostani tudósításából is kimaradt, hogy Balog sajtótájékoztatója így kampányrendezvényként értelmezhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik