Belföld

Elkerülő utat is kapnak a vásárhelyiek, ha már választás

1,8 milliárd forintba fog kerülni a hódmezővásárhelyi útszakasz.

Elindul a 47-es főút keleti elkerülőjének kivitelezése Hódmezővásárhelyen, az 1,8 milliárd forintos beruházás kivitelezési szerződését kedden írták alá az alföldi városban. Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester és polgármesterjelölt elmondta, a város központján naponta 18-20 ezres tranzitforgalom halad keresztül. A járművek nagy része a 47-es főút északi szakaszának március 29-i átadása után már el tudja kerülni a belvárost.

Jelentős tranzitforgalmat jelent azonban az az északi irányból érkező naponta több száz teherautó, ami az ipari parkba tart. A hódmezővásárhelyi önkormányzat a területi operatív programban pályázott a keleti elkerülő út építésére, ami a 47-es utat kapcsolja össze az Erzsébeti úttal. Ennek elkészültével teljessé válik a Hódmezővásárhely belterületét tehermentesítő körgyűrű.

Juhász Lóránt, a kivitelező Délút Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 3,2 kilométeres úton három körforgalmi csomópontot és egy vasúti kereszteződést alakítanak ki. Az építési munkákat a jövő héten elkezdik, és a tervek szerint az utat ősszel vagy legkésőbb az év végén át is adhatják a forgalomnak – írja az MTI.

Érdemes megemlíteni, hogy Hódmezővásárhelyen időközi polgármester-választást tartanak, a Fidesz pedig minden erejét mozgósítva kampányol. Nemrég derült ki, hogy annyira jól áll a város büdzséje, hogy egyszeri 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak a helyi nyugdíjasok csak úgy, persze nem kampányból. Az elkerülő útnak amúgy hosszú története van, többször is felmerült, hogy aránytalanul drágán épültek meg már átadott szakaszok.

(Kiemelt kép: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik